Iš baseino — į upių ir ežerų glėbį

Vaikai dalyvavo smagiose baseino atrakcijose.

Sveiko gyvenimo būdo puoselėjimas — vienas iš „Žemaitijos pieno“ prioritetų, nes tik sveikas ir žvalus kolektyvo narys gali dirbti entuziastingai, kūrybingai ir produktyviai.
Tradiciškai — nuo spalio 1-osios, kai gamtoje maudytis šaltoka, kiekvienam „Žemaitijos pieno“ bendrovės darbuotojui sudaroma galimybė vieną arba du kartus per savaitę valandą nemokamai su savo šeimos nariu lankytis Telšių „Ateities“ progimnazijos baseine. Žmonės tuo labai patenkinti, nes plaukimas stiprina viso organizmo raumenis, suteikia naujų jėgų ir pakelia nuotaiką.
Pavasariui baigiantis ir gamtai pasiūlius upes bei ežerus, atsisveikinama su baseinu iki rudens nuotaikingoje šventėje. Įprastai ji surengiama paskutinį balandžio sekmadienį. Šiais metais šventė įvyko Telšių „Ateities“ progimnazijos baseine balandžio 29 dieną. Dalyviai rungėsi individualiose, šeimų ir komandinėse rungtyse. Moterys plaukė laisvu stiliumi 25 metrus. Pirmąją vietą laimėjo darbuotojo dukra Germantė Budreckytė, antrąją — „Čia Market“ pardavėja Laima Budreckienė, o trečiąją — darbuotojų ugdymo ir gerovės vadovė Dalia Tamašauskaitė.
Vyrai laisvu stiliumi išbandė dvigubai ilgesnę plaukimo trasą negu moterys. Čia lyderiavo apsaugos darbuotojai: Donatas Druktenis pelnė pirmąją, o jo kolega Vaidotas Paulauskas — trečiąją vietas. Antrąją vietą laimėjo įmonės darbuotojo sūnus Nedas Kniežauskas.
Šeimų rungtyje geriausiai pasirodė Laima Budreckienė ir Germantė Budreckaitė, antri buvo Raimondas Vyšniauskas ir Ugnė Vyšniauskaitė, o treti — Alvydas Sukauskas ir Akvilė Sukauskaitė. Čia vyravo šurmulinga nuotaika, o viską nulėmė greitis. Tėvai su vaikais skersai baseino vienas kitam pūtė į vandenį įmestą teniso kamuoliuką, savo atžalas ant pečių reikėjo kuo skubiau pernešti skersai baseiną, daug gardaus juoko sukėlė lenktynės, įveikiant vandens kliūtį, apžergus plaukimo lazdas.
Surengta ir nardymo rungtis, iš baseino dugno traukiant ten pabertus žaisliukus. Daugiausiai jų ištraukė Ugnė Vyšniauskaitė, todėl ir pelnė prizą.
Šiemet labiau sutelktas dėmesys komandinėms — tinklinio ir vandensvydžio — rungtims. Žaisdami tinklinį, nugalėjo Laima Budreckienė, Dalia Tamašauskaitė, Džiuljeta Petrauskienė, Alvydas Sukauskas, Tomas Jonutis, Raimondas Vyšniauskas. Geriausiai sekėsi vandensvydininkams Laurai Kniežauskaitei, Vaidotui Paulauskui, Nedui Kniežauskui, Justui Paškauskui ir Alfredui Zaveckiui.
Turėjo ką veikti ir mažesnieji šventės dalyviai, dalyvaudami įvairiose baseino atrakcijose. Jiems netrūko dovanų, o varžybų nugalėtojai ir prizininkai apdovanoti dovanų kuponais į Sūrio DŽIUGAS namus, taip pat „Magija“, „Tichė“, „Žemaitijos“ įsteigtais prizais.
Šventės organizatoriai — personalo ugdymo vadybininkė Kristina Sutkienė ir darbuotojų saugos ir sveikatos vadovas Alvydas Sukauskas — pasidžiaugė simboline baseino uždarymo švente. Žinoma, iki rudens, kai vėl visi rinksis į Telšių „Ateities“ progimnazijos baseiną.
Svarbiausia, kad šventės dalyvius lydėjo gera nuotaika, kurią dar labiau sustiprino pelnyti prizai, o ir gardžių užkandžių — glaistytų varškės sūrelių „Magija“, plėšomų sūrio dešrelių „Pik-Nik“, atsigaivinant mineraliniu vandeniu „Tichė“ ir gaiviaisiais gėrimais „Gaja“, netrūko.