Verta klausti: ar verslininkai Telšiuose saugūs nuo nusikaltėlių?

Buvęs didžiulis Pirštinių fabrikas netapo „pastatu vaiduokliu“ miesto centre. Čia ir naujai pastatytuose pastuose įsikūrė per 50 įmonių.

„Kalvotoji Žemaitija“ kalbasi su verslininku, AB „Telteksa“ direktoriumi Vasilijumi Achunovu.

— „Telteksa“ — tai kadaise Telšiuose buvęs „Masčio“ pirštinių fabrikas, kuriame dirbo bene apie tūkstantį žmonių. Ar bendrovė tebeužsiima senąja veikla — pirštinių gamyba?
— Ši veikla tęsiama, nors ir ne tokiais mastais kaip daugiau nei prieš dvidešimt metų. Kai Lietuva tapo atviros rinkos dalimi, konkurencija padiktavo savo sąlygas. Tokius kiekius pirštinių, kaip anksčiau, gaminti ir realizuoti buvo sudėtinga ar net neįmanoma. Todėl teko mažinti gamybos apimtis, ieškoti naujų rinkų ir gerinti produkcijos kokybę, o jai pagerinti reikėjo daug investicijų į gamybą: buvo atnaujintas beveik visas mezgimo mašinų parkas, nupirktos naujos „Shima Seiki“ ir „Matsuya“ mezgimo mašinos, taip pat dalis siuvimo mašinų. Be to, buvo pagerintos darbuotojų buitinės sąlygos, suremontuotos patalpos, pakeisti langai. Nors „Telteksoje“ dirba trisdešimt žmonių, per metus realizuojama apie 600 tūkst. porų pirštinių įvairiose šalyse. Taip pat teko praplėsti veiklos pobūdį.
— Sakote, teko praplėsti veiklos pobūdį? Kodėl ir kaip?
— Kadangi fabriko lokacija yra patogi — beveik miesto centre — pabandžiau pritraukti žinomus prekybos tinklus, tokius kaip „Maxima“, „Topo centras“, statybinių medžiagų tinklą „Moki veži“, ir tai pasiteisino, nes susiformavo traukos centras.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 39 (10051)