Medikų šventėje — meilė ir pagarba Lietuvai

„Mes labai mylime Lietuvą!“ — toks šių metų šūkis Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio proga skambėjo VšĮ Regioninės Telšių ligoninės darbuotojų lūpose, šiems minint savo profesinę darbo šventę.

Lina Dijokienė

Gausiai Žemaitijos kaimo muziejuje paminėti savo profesinės šventės susirinkę VšĮ Regioninės Telšių ligoninės darbuotojai iš pradžių susikaupė maldai. Ūkininko sodybos kieme, priešais žemaitiškąjį koplytstulpį, Telšių miesto Garbės pilietis, prelatas Juozas Šiurys kartu su kolegomis aukojo šv. Mišias, melsdamiesi už medicinos darbuotojus, jų sunkų, atsakingą, ypatingo susikaupimo, meilės ir pasiaukojimo artimam ir kenčiančiam kupiną darbą.

Su Dievo palaiminimu
Po šv. Mišių prelatas J.Šiurys dėkojo ligoninės vadovybei, džiaugėsi, kad ligoninės direktorės pavaduotoja įsijungė į ligoninės choro veiklą. „Mes, žemaičiai, turime visai Lietuvai duoti impulsą, kaip reikia švęsti šventes. Iš tikrųjų Dievo garbė pirmiausia, o visa kita — bus pridėta. Juk ne veltui sakoma: „Jeigu Dievas yra pirmoje vietoje, visi kiti dalykai randa savas vietas“,— dėkodamas už jo idėjos šventę pradėti malda palaikymą kalbėjo J.Šiurys.
Jovita Seiliuvienė, VšĮ Regioninės Telšių ligoninės direktorės pavaduotoja, pasinaudodama proga, padėkojo visiems medikams, visos ligoninės darbuotojams už susikaupimą ir dalyvavimą šventosiose mišiose. „Mes pirmą kartą medikų šventę švenčiame šitaip, čia prelato iniciatyva. Dėkojame Jums, prelate, dėkojame Jūsų kolegoms kunigams. Tai, ką jutome šiandien, tai yra neapsakoma, tai ne žodžiais nusakoma, tai širdimi išgyventa. Ačiū Jums, kad suprantate ir palaikote medikus. Mes visą laiką gydome ne tik fizinį kūną, bet ir dvasią“,— kalbėjo direktorės pavaduotoja, pasidžiaugusi, jog kvietimo atvykti į šventę neatsisakė ir Telšių rajono valdžia. Jų dalyvavimas šventėje, pasak J.Seiliuvienės, geriausias įrodymas, jog medikų problemos jiems nesvetimos, jog medikai jiems rūpi.

Sveikinimai ir palinkėjimai
Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas, įteikdamas šakotį šventiniam medikų stalui ir palinkėdamas draugiškai juo pasidalinti, pasidžiaugė medicinos darbuotojų iniciatyva bendrauti, pabūti būryje, pasidžiaugti vienas kito draugija.
Mero pavaduotojas Kęstutis Gusarovas dėkojo už Telšių rajono gyventojų sveikatos saugojimą, linkėjo, kad sunkus ir atsakingas kasdienis medicinos darbuotojų darbas nebūtų našta. „Tegul lieka jums daug jėgų. Patys būkite sveiki ir energingi, gydykite ne tik kūną, bet ir sielą, ne tik vaistais, bet ir geru žodžiu. Būkite geros, linksmos nuotaikos, su šypsena švęskite“,— linkėjo vicemeras.
Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Saulius Urbonas pasveikino medikus su jų profesine švente, tradiciškai telšiškių nukeliama į vasaros pradžią, linkėjo geros nuotaikos ir linksmo pasibuvimo. „Žiūrėkite ir savos sveikatos, ne tik rūpinkitės mūsų sveikata“,— linkėjo Administracijos direktorius.
LR Seimo nario Valentino Bukausko sveikinimus medikų bendruomenei perdavė jo patarėja, Telšių rajono savivaldybės tarybos narė Laima Jurytė-Zakarauskienė. „Ačiū Jums visiems už darbus, kuriuos darote, ačiū už pastangas ir ištvermę. Esu įsitikinusi, jog sveikata privalo būti vienas iš valstybės prioritetų. Sveikinu Jus Medicinos darbuotojų dienos proga“,— linkėdama sėkmės ir profesinėje veikloje, ir asmeniniuose gyvenimuose, kalbėjo L.Jurytė-Zakarauskienė.
Kolegas — medicinos darbuotojus — pasveikino Telšių rajono savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkė, gydytoja Stefa Naujokienė bei šio komiteto narė, gydytoja Irena Skernevičiūtė.

Išradingai ir nuotaikingai
Kaip ir kasmet, VšĮ Regioninės Telšių ligoninės darbuotojai profesinę šventę minėjo itin išradingai ir nuotaikingai. Su šūkiu „Mes labai mylim Lietuvą“ medikai atskleidė daugybę savo talentų. Šventės programa buvo sumanyta taip, kad įvairių ligoninės skyrių darbuotojai kaip įmanydami pasistengtų parodyti, kaip ir kodėl myli savo šalį. Čia žaižaravo kūrybinga išmonė, o meniniai pasirodymai (dainos, šokiai, skanduotės, eilėraščių deklamavimas, trumpametražio filmo sukūrimas, vaidinimai ir kt.), geltona, žalia, raudona spalvomis papuošti vaišių stalai, tautinė atributika, plevenanti šventės dalyvių rankose, kūrė tautiškumo ir bendruomeniškumo dvasią. Šventėje iš viso buvo 16 skyrių pasirodymų, nustebinusių įdomiais ir išradingais sprendimais. Nors ir nelengva buvo nuspręsti, kas pasirodė geriausiai, vis dėlto išrinkti ir apdovanoti keturi kūrybingiausi skyrių pasirodymai. Pirmoji vieta atiteko Reabilitacijos skyriui. Antrąja vieta pasidalijo Palaikomojo gydymo ir slaugos skyrius kartu su Konsultacinės poliklinikos skyriumi, na, o trečioji vieta paskirta Neurologijos skyriui. Šventėje pagerbti ligoninei nusipelnę darbuotojai. Padėkos raštai įteikti gydytojams S.Kakčiui, E.Jarašūnienei, A.Storpirštienei, S.Matulaičiui ir vyr. slaugytojoms N.Raišutienei, L.Kumžienei, D.Šiuškutei, A.Kontvainienei, I.Gumuliauskienei.