Valdininkas suklaidino merą, šis — Tarybą

Savivaldybės tarybos posėdyje, bandant K.Anglicką paskirti Savivaldybės administracijos direktoriumi, o A.Lukavičių — mero pavaduotoju, atsiskleidė istorija, pasakojanti, kaip politikai ir valdininkai apgaudinėja vieni kitus.

Alvydas Ivoncius

Meras paaiškino, o kiti patikėjo
Tarybos posėdyje socialdemokratas Tomas Katkus mero paklausė, ar dėl K.Anglicko yra gauta Specialiųjų tyrimų tarnybos pažyma, kaip numato įstatymai. Meras atsakė, kad tokia pažyma nėra gauta, kadangi neva nėra ir asmens, dėl kurio reikėtų kreiptis. T.Katkus priminė, kad Savivaldybės administracijos direktoriumi numatyta skirti K.Anglicką. Tuomet meras paaiškino, kad neva pagal visas teisines normas pirma asmuo turi būti paskirtas, o paskui reikia kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą dėl pažymos. Tarybos nariai nieko daugiau neklausė, matyt, neišmanydami, kaip čia yra iš tikrųjų.
Pasidomėjome, kaip viskas turėjo būti iš tikrųjų. Kokia turi būti Specialiųjų tyrimų tarnybos pažyma, aprašo Korupcijos prevencijos įstatymas. Specialiųjų tyrimų tarnyba surenka ir pažymoje pateikia duomenis apie asmens teistumą (neatsižvelgiant į tai, ar teistumas išnyko, ar panaikintas); procese dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos asmens atžvilgiu priimtus nuosprendžius ar nutartis, kuriais baudžiamoji byla jam buvo nutraukta arba asmuo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės ar bausmės; asmeniui pareikštus įtarimus padarius korupcinio pobūdžio nusikalstamą veiką, taip pat priimtus procesinius sprendimus šiose bylose; asmens atžvilgiu taikomas ar taikytas organizuoto nusikalstamumo prevencines poveikio priemones pagal Lietuvos Respublikos organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą; asmens atleidimą iš tarnybos ar pareigų dėl priesaikos sulaužymo, pareigūno (teisėjo) vardo pažeminimo; asmens padarytus šiurkščius tarnybinius nusižengimus (darbo pareigų pažeidimus) ir paskirtas tarnybines (drausmines) nuobaudas už juos (neatsižvelgiant į tai, ar nuobaudos galioja, ar nebegalioja); atvejus, kai asmuo buvo pripažintas pažeidusiu Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo, Lobistinės veiklos įstatymo, Valstybės politikų elgesio kodekso ar kito teisės akto, reglamentuojančio tarnybinės etikos ir elgesio normas, nuostatas; tai, kad priimamas į valstybės tarnybą asmuo nuslėpė ar pateikė tikrovės neatitinkančius duomenis, dėl kurių negalėjo būti priimtas į valstybės tarnautojo pareigas; įslaptintą informaciją dėl asmens rengiamos, daromos ar padarytos nusikalstamos veikos; asmeniui paskirtas administracines nuobaudas ar administracinio poveikio priemones, kai nuo administracinio nurodymo įvykdymo ar nutarimo, kuriuo asmuo pripažintas padariusiu administracinį nusižengimą, įsiteisėjimo dienos nepraėjo daugiau kaip vieni metai.
Taigi Specialiųjų tyrimų tarnyba surenka visą minėtą informaciją ir ją pateikia merui.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 66 (10078)

2 Komentarai

  1. Tai antras meras iš eilės-miręs.Du nuliai lyg ir nulis,bet rajonui tai stagnacija išskyrus „pakrantes”kuriomis didžiuojasi tie kas nežino šių dviejų ATA juodų darbų ir iššvaistytų otkatinių biudžetų vingrybių ir neisivaizduoja kaip galėjo iš tikrųjų Telšiai atrodyti jei būtų buvę dirbama sąžiningai ir su galva,viršutine…

Komentarai nepriimami.