Dėl Vytauto Rakicko kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją

Savivaldybės taryba. Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimu tarp jos narių gali nelikti nusikaltimus padariusio Vytauto Rakicko.

Rašėme, kad Savivaldybės tarybos narys Vytautas Rakickas Telšių teismo nuteistas dėl dokumentų klastojimo ir kreditinio sukčiavimo.

Alvydas Ivoncius

Nubaustas baudžiamuoju įsakymu
Primename, kad V.Rakickas jo paties įsteigtos bendrovės balansą bei pelno/nuostolio ataskaitą suklastojo, norėdamas iš kredito unijos „Germanto lobis“ gauti paskolą. Ir ją gavo. Tačiau paaiškėjo, kad toji bendrovė nevykdė veiklos, todėl dokumentuose buvo įrašyti melagingi duomenys. Tai apklausų metu pripažino ir V.Rakickas. Jis tikino, kad norėjęs atgaivinti neveikiančios bendrovės veiklą, o paskolos reikėjo žemės ūkio technikai nupirkti.
V.Rakickas buvo nubaustas teismo baudžiamuoju įsakymu pagal Baudžiamojo kodekso 207, 223 ir 300 straipsnius, numatančius atsakomybę už dokumentų klastojimą ir kreditinį sukčiavimą. „Kalvotajai Žemaitijai“ V.Rakickas aiškino neva nieko blogo kam nors nepadaręs, nes tie reikalai lietė jo įmonę ir jo paties asmeninius reikalus. Tačiau, panašu, politikas pamiršo, kad Savivaldybės tarybos nariai privalo laikytis įstatymų ir duotos priesaikos. Jis ne šiaip nusižengė teisės aktams, bet atliko nusikalstamus veiksmus, už kuriuos atsakomybė numatyta Baudžiamajame kodekse.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 71 (10083)