Autobusų maršrutų grafikai — tikras galvosūkis

Atidžiau žvilgterėti į lenteles, ant kurių išrašyti miesto autobusų maršrutų grafikai, paskatino vienos telšiškės pagalbos šauksmas. Moteris, kuriai dažnai tenka lūkuriuoti autobuso ties Telšių geležinkelio stotimi įrengtoje autobusų stotelėje, skundėsi dėl netvarkingų autobusų tvarkaraščių.

Lina Dijokienė

Neaišku, kur ir kaip važiuoja
Ir dėl darbo, ir dėl kitų priežasčių labai dažnai besinaudojanti miesto autobusų paslaugomis, telšiškė rašė: „Važiuojame, pavyzdžiui, iš geležinkelio stoties šeštadienį ar sekmadienį. Autobusų tvarkaraštyje nuorodos išblukusios. Kaip suprasti, kurie autobusai važiuoja pro ligoninę? Kaip važiuoti traukiniu atvykusiems žmonėms? Tvarkaraštyje visai nesimato kai kurių žymų. Nuo saulės, matyt, išblukusios raidės Š ir S, žyminčios, jog būtent šiuo maršrutu ir šiuo laiku autobusas vyksta išeiginėmis dienomis. L raidės, kuri rodo, kad autobusas prasuka pro ligoninę, apskritai nėra! Pasirodo, kai kurie autobusai važiuoja į Ryškėnus pro ligoninę. Nepažymėti, bet užsuka. Pati to klausiau vairuotojų, kai man reikėjo vykti pas gydytojus. Būtinos aiškios ir tikslios nuorodos. Negi visuomet reikia kamantinėti ir trukdyti vairuotojus?“,— piktinosi dėl neaiškių ir netikslių, jos nuomone, miesto autobusų maršrutų tvarkaraščių telšiškė. Moteris įsitikinusi, jog tokia painiava dar sudėtingesnė į miestą atvykusiems žmonėms. Jiems turbūt nė į galvą nešautų, kad autobuso maršrutą dar reikia pasitikslinti kiekvienąsyk ir paties vairuotojo…

Panoro įsitikinti pats
Moteris savo žodžius iliustravo atsiųsta tvarkaraščio nuotrauka, kurioje tikrai nebuvo matyti nei savaitgalio dienų, nei važiavimo pro ligoninę žymos. Užtat aiškiai užrašyta, kad tvarkaraščius prižiūri UAB „Telšių autobusų parkas“. Laikraštis „Kalvotoji Žemaitija“ paprašė pakomentuoti konkrečią situaciją UAB „Telšių autobuso parkas“ direktoriaus Sauliaus Bucevičiaus. Pirmiausia jis paprašė duoti šiek tiek laiko, kad galėtų su atsakingu darbuotoju pervažiuoti per miesto autobusų stoteles ir įsitikinti savo akimis, kaip yra iš tikrųjų. Kitądien S.Bucevičius teigė: „Miesto autobusų maršrutų grafikus prižiūri UAB „Telšių autobusų parkas“. Grafikai, nesant reikalui, yra keičiami kas pusę metų, tačiau jie piktybiškai nuplėšomi, lentelės sulaužomos, keičiami maršrutų laikai, todėl grafikai pakeičiami dažniau“.

Lenteles gadina vandalai
Jis paaiškino, jog įmonės darbuotojai buvo pakeitę viso rajono grafikų lenteles iš nerūdijančio plastiko. „Šią dieną situacija tikrai nekokia. Apie 30 proc. lentelių vėl sulaužytos, todėl vėl keisime į metalines. Paskutiniai tokio chuliganiško elgesio atvejai buvo prie stotelių UAB „Telšių vandenys“ ir „Plytinė“, kai grafikus piktybiškai nusiplėšia patys sodų bendrijų sodininkai net su visom lentelėm“,— piktinosi keleivių neatsakingu ir vandališku elgesiu Autobusų parko direktorius.
Dėl telšiškės keleivės išsakytų priekaištų UAB „Telšių autobusų parkas“ atstovai sutiko. „Dėl gauto skundo sutinkame. Patikrinome, raidės nuo saulės pablukusios, todėl visus tvarkaraščius šiuo metu keičiame kita raidžių spalva“,— sakė S.Bucevičius. Ir iš tikrųjų, jau kitą dieną autobusų stotelėje ties Telšių geležinkelio stotimi ant išblukusio maršrutų tvarkaraščio buvo užklijuotas kitas, matyt, laikinas popierinis tvarkaraštis. O UAB „Telšių autobusų parkas“ vadovas, baigdamas pokalbį, tarė: „Norėtųsi gyventojų paprašyti, kad tausotų miesto ir Autobusų parko turtą“.

4 Komentarai

  1. Gal aš ne į temą,bet norisi paklaust,ar negalėtumėt autobuso Nr 4 maršrutą suderint su traukinio atvykimu?Kai traukinys iš Klaipėdos į Telšius atvyksta 16:20 autobusas jau būna senokai nuvažiavęs ir atvykėliams kurie nori patekt į Vilniaus rajoną tai sukelia nemažai problemų. Tenka naudotis taksi paslaugomis,o jeigu esi biednas,tenka minti pėstute .Taip ir norisi paklaust,kur dingo pažadas? Viską stengsimės padaryt, kad būtų patogiau gyventojams.

  2. Autobusų eismo grafikus reikia ne tik perkabinti atnaujintas lenteles ,bet ir peržiūrėti kaip jie sudaryti.Man senai kliuva autobusų nr.4 ir nr.6′ eismas,jie tiek nuo”NORFOS” parduotuvės esančios Luokės gatvėje,tiek nuo poliklinikos važinėja 10-15min.pertrauka,o po to 50 min. o kartais ir virš val. reikia vėl laukti kito autobuso.Pvz.6nr.-8val.48min.nr.4-9val.00min.nuo ”NORFOS.Tas pats nuo poliklinikos -nr.4-10val.22min., nr.6-10val.30min.ir t.t.

  3. Norėtųsi, kad autobusai kursuotų daug dažniau ir ilgiau, tada tikrai būtų patogu jais naudotis. Pritariu ir dėl laiko suderinimo pagal traukinių atvykimo grafikus.

Komentarai nepriimami.