Tarybos narių elgesys skatina „sąmokslo teorijas“

Balsavimas dėl mero pavaduotojo ir Savivaldybės administracijos direktoriaus turėjo būti slaptas šioje „kabinoje“. Tačiau ar tikrai kai kurie Tarybos nariai fotografuodami telefonais ar kitokiais daikčiukais laikėsi slaptumo?

Savivaldybės tarybos posėdyje vietinis skandaliukas — Tarybos narys Juozas Butkevičius buvo apkaltintas, kad galimai balsuodamas mobiliuoju telefonu fotografavo savo biuletenį.

Alvydas Ivoncius

Apkaltino fotografavus biuletenį
Praėjusiame posėdyje buvo sudaryta balsų skaičiavimo komisija, kai nuspręsta balsuoti, ar tvirtinti mero pavaduotoju Mantą Servą, o Savivaldybės administracijos direktoriumi — Almantą Lukavičių. Komisijos pirmininkė Alfreda Tamoševičienė, paskelbusi balsavimo rezultatus, pranešė, kad dėl balsavimo pareikšta atskiroji Tarybos narių tvarkiečio Danieliaus Rupšio ir liberalės Jolantos Rupeikienės nuomonė dėl slapto balsavimo procedūros pažeidimo. Komisijos narys tvarkietis Danielius Rupšys teigė matęs, kad J.Butkevičius mobiliuoju telefonu fotografavo savo balsavimo biuletenį: „Balsavimo kabina buvo kiek pasukta, aš mačiau, kad J.Butkevičius telefonu fotografavo biuletenį, bent tokius jo veiksmus taip suvokiau. Už ką jis balsavo, aišku, matyti nebuvo galima. Įdėmiau stebėti pradėjau, ir ne vien aš, kai pastebėjome, jog kai kurie Tarybos nariai eidami balsuoti išsitraukia rašiklius, nors balsavimo kabinoje rašiklis buvo“. Pasak D.Rupšio, J.Butkevičius tuomet sakė esą „atėjo žinutė“ ir todėl jis išsitraukė telefoną. Tarybos posėdyje J.Butkevičius neneigė turėjęs rankoje telefoną ir net prisipažino, kad ketino biuletenį nufotografuoti, tačiau persigalvojo ir to nedarė.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 83 (10095)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.