Nevarėnų seniūnija — nacionalinio konkurso nominantė

Lapkričio 6 d. Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas kartu su Nevarėnų seniūne Vilma Šakiene ir Nevarėnų bendruomenės atstovais dalyvavo Vyriausybės rūmų Didžiojoje salėje įvykusiame seniūnijų konkurso „Valstybę kuriame mes“ finaliniame renginyje. Šio konkurso tikslas — sutelkti Lietuvos seniūnijas kultūrinėms, pilietinėms iniciatyvoms, stiprinančioms valstybingumą. Seniūnijos varžosi dėl nominacijų: už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui, už tautinės savimonės puoselėjimą, už kūrybiškumo ugdymą, už saugią Lietuvą.

„Malonu, kad šiame padėkos renginyje tarp nominantų buvo ir Nevarėnų seniūnija, kuri nominuota už prasmingas veiklas, vienijančias bendruomenę, skatinančias bendruomeniškumą, kuris yra didžiausia jėga, leidžianti mums kurti ne tik stiprų rajoną, bet ir Lietuvą, tokią, kokią norime ją matyti ateityje“,— neslėpdamas emocijų, sakė Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas.
Konkursas vyko trim etapais. Iki birželio 1 d. seniūnijos galėjo teikti paraiškas dalyvauti konkurse. Paraiškas pateikė 67 seniūnijos iš 35 Lietuvos savivaldybių. Iš Telšių rajono buvo pateiktos dviejų seniūnijų paraiškos — Luokės ir Nevarėnų. Anketose seniūnijos aprašė pastarųjų penkerių metų darbus, veiklos rezultatus, akcentuodami, kas seniūnijos gyvenime, aplinkoje pasikeitė, kokias problemas pavyko išspręsti, kaip seniūnija sugebėjo suvienyti seniūnijoje gyvenančią bendruomenę ir kiek gyventojų įtraukta į aktyvią veiklą.
Antrojo etapo metu vertinimo komisija pagal pateiktas anketas atrinko po 7 kandidatus kiekvienai nominacijai trečiajam konkurso etapui. Į šį etapą pateko tik viena Telšių rajono seniūnija — Nevarėnų.
„Iš konkurso organizatorių gavusi raštą apie šį Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtą konkursą, Nevarėnų seniūnija kartu su seniūnaičiais, Nerimdaičių, Mitkaičių ir Nevarėnų bendruomenių pirmininkais, Nevarėnų mokyklos atstovais, Nevarėnų parapijos kunigu, pagyvenusių žmonių bendruomene „Bočiai“ ir seniūnijos darbuotojais nusprendėme, kad turime ką parodyti, kuo pasididžiuoti ir esame verti būti pastebėti“,— pasakojo Nevarėnų seniūnė Vilma Šakienė.
Į nuveiktų darbų sąrašą įrašyti kartu nuveikti darbai, kurie įprasmina Nevarėnų seniūnijos, kaip vienos bendruomenės, veiklą. Tai ir Nevarėnų mokyklos rekonstrukcija, šimtas įvairių, įdomių ir prasmingų Nevarėnų mokyklos moksleivių ir mokytojų projektų, Nevarėnų bendruomenės „Ratas“ viešosios infrastruktūros sutvarkymas ir pritaikymas visuomenės poreikiams, projektai „Alsuoja šimtmečio dvasia“, „Saugi bendruomenė — saugus aš“, kurio metu buvo tvarkoma Šilaunės poilsiavietė ir jos prieigos, Nevarėnų ir Nerimdaičių miestelių viešųjų erdvių ir prieigų tvarkymas, Kraštiečių ir bendrystės šventės Nevarėnuose bei Nerimdaičiuose, Mitkaičių kaimo bendruomenės namų remontas, pritaikant bendruomenės poreikiams ir daug kitų bendrystės veiklų. Projektai finansuoti Telšių rajono savivaldybės, Europos Sąjungos, Lietuvos automobilių kelių direkcijos ir rėmėjų lėšomis.
Seniūnė V.Šakienė neslėpė, jog žinia apie tai, kad Nevarėnų seniūnija pateko į konkurso „Valstybę kuriame mes“ finalą, visus labai pradžiugino. „Nuoširdžiai dėkoju visiems Nevarėnų seniūnijos, Nevarėnų kultūros centro darbuotojams, mokytojams, gyventojams, kurie nuolat dalyvauja, kurdami mūsų valstybę, mūsų tvirtovę — Nevarėnų seniūnijos bendruomenę“,— sakė V.Šakienė.
Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis įteikė padėkas ir atminimo medalį Nevarėnų seniūnijos bendruomenei ir jos seniūnei Vilmai Šakienei. Pasveikinti seniūnus atvyko kultūros, žemės ūkio bei socialinės apsaugos ir darbo ministrai, miestų merai, administracijų vadovai. Muzikos, dainų ir šokių programą dovanojo Valstybinis ansamblis „Lietuva“ ir „Subtilu-Z“. (Telšių rajono savivaldybės inf.)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.