Vežimas įklimpo, o Taryba — bejėgė

Savivaldybės taryba susiskaidžiusi į dvi stovyklas. Nors socialdemokratai, konservatoriai, „valstiečiai“ ir Algirdas Bacevičius sudaro daugumą, mero stovykla atkakliai ignoruoja oponentų siūlymus.

Praėjusį penktadienį įvyko neeilinis Savivaldybės tarybos posėdis, kuriame dar kartą nesėkmingai bandyta paskirti Savivaldybės administracijos direktorių.

Alvydas Ivoncius

Atleido, bet kito nepatvirtina
Primename, kad šių metų pavasarį meras Petras Kuizinas pareiškė politinį nepasitikėjimą Savivaldybės administracijos direktoriui, socialdemokratui Sauliui Urbonui. Meras du kartus Tarybai teikė siūlymus atleisti S.Urboną, bet nepavykdavo: neužtekdavo Tarybos narių balsų. Jau tuomet paaiškėjo, kad Taryba susiskaidžiusi į dvi konfrontuojančias stovyklas. Vienoje — meras su darbiečiais, tvarkiečiais, nepartiniu Adomu Domarku, liberale Jolanta Rupeikiene, iš „valstiečių“ pašalintu Vytautu Rakicku, kitoje — socialdemokratai, konservatoriai, „valstiečiai“ ir nepartinis Algirdas Bacevičius.

Pastaroji stovykla socialdemokratų iniciatyva perėjo į „politinę kontrataką“: pareikalavo atleisti darbiečius Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojus Kęstutį Anglicką ir Rimantą Žebrauską. Mero stovykla savo ruožtu pareikalavo atleisti S.Urboną ir sykiu mero pavaduotoją socialdemokratą Kęstutį Gusarovą. Šiose „peštynėse“ savo jėgų neįvertino socialdemokratai: buvo atleisti S.Urbonas ir K.Gusarovas. Pergalė atsirūgo ir mero stovyklai. Kai meras pasiūlė savo pavaduotoju skirti tvarkiečių frakcijos narį Almantą Lukavičių, o Savivaldybės administracijos direktoriumi Kęstutį Anglicką, oponentai kartą nebalsavo už darbotvarkę, o kitąsyk paliko posėdžių salę ir posėdžiai neįvyko.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 90 (10102)