Mokytojų darbo užmokesčio sistema — ant derybų stalo

Švietimo bendruomenės pasitarimas Telšiuose.

Ne kartą visos Lietuvos mokytojus kėlę į įvairias protesto akcijas, ne kartą į kolegų pilietinę sąmonę apeliavę ir radikaliausiomis priemonėmis — streikais, šį vėlyvą rudenį, kai keliasdešimt šalies mokyklų paskelbė streikuojančios dėl, jų nuomone, nevykusios naujosios mokytojų darbo užmokesčio sistemos, Žemaitijos sostinės — Telšių rajono pedagogus vienijanti profesinė sąjunga kantriai ir atkakliai švietimo sistemą skaldančias problemas sprendžia prie derybų stalo.

Lina Dijokienė

Pakvietė pokalbio
Lapkričio 16 d. popietę Telšių rajono savivaldybės salėje surengtas susitikimas — apskrito stalo diskusija, kurioje dalyvavo LR Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša, LR Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento direktorius Aidas Aldakauskas, šio departamento atstovė Telšių apskrityje — vyr. specialistė Regina Pocienė, Telšių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Danutė Mažeikienė su komanda, daugelio Telšių rajono švietimo įstaigų vadovai, pavaduotojai, rajono švietimo įstaigose veikiančių profesinių sąjungų organizacijų pirmininkai. Kaip sakė šio renginio iniciatorė ir organizatorė Lietuvos mokytojų, švietimo ir mokslo profesinės sąjungos (LMŠMPS) Telšių rajono susivienijimo pirmininkė Zofija Jesinienė, jau ne kartą buvo išsakytos naujosios mokytojų darbo apmokėjimo tvarkos problemos, todėl norėta gyvo ir atviro visų suinteresuotų pusių pokalbio, kaip būtų galima tobulinti šią sistemą. Anot Z.Jesinienės, ryškėja tam tikros tendencijos: apmokėjimo sistemoje daug netolygumų, akivaizdžiai trūksta lėšų, o ir pats procesas buvęs labai skubotas.

Išsakė priekaištus
Visi susitikime kalbėję švietimo įstaigų vadovai bei profesinių sąjungų pirmininkai akcentavo, jog Telšių rajono mokyklose vyko daug tarimosi ir pokalbių. „Norėjosi, kad naujus mokslo metus mokytojai pradėtų švytinčiomis akimis,— sakė Telšių „Džiugo“ gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Janina Šalkauskytė, detaliai papasakojusi, kaip šioje mokykloje vyko pasirengimas etatiniam mokytojų darbo apmokėjimo įvedimui ir su kokiomis problemomis susidurta.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 91 (10103)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.