Nelygi kaimynystė, arba kaip suskaičiuoti iki dviejų

Šąlančių „Berželio“ darželinukų tėvams skaudu, kad Telšių rajono savivaldybė rado lėšų remontuoti kaimyninės mokyklos pastatą, o neištesėjo pažado apšiltinti mažųjų miegamojo sieną.

Šiuolaikinis kuriozas: viena siena ar dvi? Toks klausimas ne vienam pasirodytų keistas. Tačiau Žemaitijos sostinėje yra pastatas (jame, beje, ugdomi mažieji miesto gyventojai), kurio sienų rajono savivaldybės atsakingi valdininkai, regis, nepajėgia susiskaičiuoti…

Lina Dijokienė

Šąla vaikai
Sena tiesa, jog geras kaimynas — tikra Dievo dovana. Tačiau, kai kaimynams tenka sugyventi po vienu stogu, o pastato šeimininkas vienam iš jų lyg pikta pamotė iš pasakos, kartais neišvengsi piktų žvilgsnių ar kalbų. Žvilgterėti į Žemaitijos sostinėje tipiškos sovietinės statybos vieno lopšelio-darželio pastate įsikūrusias dvi įstaigas — Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos pradinių klasių skyrių ir vaikų darželį „Berželis“ — paskatino vieno iš pastarąjį lankančio mažojo telšiškio tėvo laiškas.
Laikraščio „Kalvotoji Žemaitija“ skaitytojas piktinosi, jog viename iš bendro pastato korpuso įsikūrusiose Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos pradinėse klasėse visą vasarą vyko remonto darbai: statybininkai gražino klases, įrengė naujus tualetus, apšiltino sienas, net naują prieangį pastatė. „Žinoma, kad ir mokinukams reikia kokybiškų, šiltų patalpų. Tačiau šiurpas ima dėl mūsų valdžios neūkiškumo. Šitiek technikos buvo atvaryta. Dirbo, plušo statybininkai. O štai tame pačiame pastate darželio, kur visą dieną, nuo ryto iki vakaro, praleidžia maži vaikai, negalėjo tuo pačiu paimti ir apšiltinti vienos sienos. Ar geri šeimininkai taip elgiasi?“,— stebėjosi laiške telšiškis. Jis nerimavo, kad, sparčiai vėstant orams, jo vaikui, kaip ir kitiems darželinukams, vėl teks kęsti nemalonią vėsumą. Vyriškio atsiųstoje nuotraukoje matyti, kad darželinukų miegamajame termometro stulpelis pakilo vos iki 16-17 laipsnių. „Tai dabar. O kas bus, kai dar labiau atšals?“,— nuogąstavo laikraščio skaitytojas.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 93 (10105)