Kokį dulkių siurblį įsigyti?

Nešvara namuose yra nepageidaujama. Ne tik namuose, tačiau ir biure ar bet kurioje patalpoje susikaupusios dulkės erzina, kelia alergiją ir kartais net skatina pasišlykštėjimą. Kad dulkės bei nešvarumai būtų pašalinti, žmonės visame pasaulyje naudoja tokį puikų išradimą pavadinimu dulkių siurblys. Beveik visi namai Lietuvoje turi bent vieną ar net daugiau dulkių siurblių, kurie pasaulyje jau tapo tvarkymosi bei švaros ženklu ir simboliu. Jeigu ieškote efektyvaus bei ilgalaikio sprendimo kovai su dulkėmis ir nešvarumais, įsigykite dulkių siurblį. Kokį? Pasistengsime šiame straipsnyje padėti jums išsirinkti.

Maišelinis
Kaip turbūt eina suprasti iš pavadinimo, maišelinis dulkių siurblys susiurbtas dulkes bei nešvarumus kaupia maišeliuose, kuriuos po siurbimo galima ištuštinti arba išmesti. Šioje kategorijoje rinktis iš ko turi kiekvienas. Yra ir tylių, ir galingų bei smarkiai ūžiančių siurblių iš pačių žymiausių gamintojų. Šie siurbliai beveik neturi minusų, kadangi valyti ir siurbti galima beveik bet ką ir bet kur. Dulkės laikomos sandariai, kontaktas su jomis būna minimalus, tik prieš išmetant, bet dauguma gamintojų jau dabar siūlo sandarių maišelių, kurie apsaugo nuo kontakto su dulkėmis (jie, be abejo — brangesni). Na ir maišelį išpurčius ir atgal įdėjus arba išmetus ir pakeitus nauju, siurbliuoti vėl galima be jokio vargo. Kainos prasme sunku kažką ir pakomentuoti, nes siurblių būna pačių įvairiausių. Už keliasdešimt ar kelis šimtus eurų, daug kas priklausys nuo galios bei pažangumo poreikio.

Vandeninis
Veikia panašiai, tačiau turi specialią vandens kamerą, į kurią sukrenta visos šiukšlės bei nešvarumai. Po siurbimo reikia tą talpą (kamerą) išimti ir viską galima išpilti į konteinerį arba išrinkus didesnius nešvarumus, vandenį išpilti į klozetą. Tai, be abejo neapsaugo nuo nemalonaus kontakto su purvu bei dulkėmis, tačiau tai be galo efektyvus siurbimo būdas. Be to, įlašinę į kameroje esantį vandenį eterinio aliejaus galite patalpoje paskleisti malonų aromatą. Įprastai jie būna brangesni už maišelinius, bet nedaug.

Cikloninis
Gana naujas siurblių tipas, kuris turi daug potencialo. Juos yra nesunku prižiūrėti, ypač valymo prasme, siurblyje sukauptos dulkės tiesiog išpurtomos laukan, o skaidri talpa beveik visad leidžia apsaugoti nepageidaujamus daiktus nuo dingimo, nes pamatysite, kada juos įsiurbėte. Tai taip pat yra aplinkai naudingesnis sprendimas, mažiau taršus variantas. Cikloninių dulkių siurblių kainos būna įvairios.

Robotas
Moderniausias ir šiuo metu „ant bangos“ esantis sprendimas rinkoje atsirado prieš maždaug 10 metų. Robotukas turi daug sensorių ir detektorių arba jam „padėti“ gali valdymas su pultu ar išmaniuoju įrenginiu. Visgi dažniausiai robotukas nuolat zuja siurbdamas viską nuo kampo iki kampo. Deja, toli gražu ne visi siurbliai robotai veikia įspūdingai, tačiau geriausi A kategorijos vienetai tikrai palengvins kasdienybę. Visgi jų talpa nėra tokia didelė kaip kitų siurblių, tad jį reikės nuolat prižiūrėti.

Garinis
Valymas garais yra ekologiškas bei netaršus valymo būdas, kada pašalinate nešvarumus ir bakterijas. Dažniausiai siurbliukas purškia garus ir atlipdo bei ištirpdo purvą taip susiurbdamas net įsisenėjusius arba labai sunkiai išvalomus nešvarumus. Jų kainos yra gana didelės. Susidomėjote dulkių siurbliais? b-a.eu jums turi ką pasiūlyti. Gausybė dulkių siurblių ir kitų prekių geromis kainomis. Išsirinkite ir užsisakykite – b-a.eu.