Telšiai turės modernų baseiną su pirtimis ir poilsio zona!

Šis baseinas bus paverstas į ramybės, poilsio ir sporto oazę.

Artimiausiais metais Telšių mieste pradės veikti modernus baseinas su pirtimis ir poilsio zona. Ši naujoji traukos zona bus įrengta remontuojant Telšių „Ateities“ progimnazijos baseiną.
„Privalome investuoti ne tik į viešąsias erdves, bet ir į žmonių sveikatą, edukaciją bei poilsį. Šiuo metu remontuojame „Ateities“ progimnazijos pastatą, o kita džiugi žinia šios įstaigos bendruomenei ir visiems rajono gyventojams — Telšių rajono savivaldybės ir Seimo nario Valentino Bukausko dėka gauname finansavimą čia esančio baseino kapitaliniam remontui“,— informuoja Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas.

Finansavimas — bendrų pastangų dėka
Kapitalinio remonto laukta ne vienerius metus: 1996-aisiais įrengtas baseinas iki šiol buvo remontuotas tik minimaliai. Seimo narys Valentinas Bukauskas, siekdamas moksleiviams, sportininkams ir kitoms gyventojų grupėms geresnių sąlygų, pusantrų metų stengėsi iškovoti lėšų kapitaliniam baseino remontui. Bendros pastangos pasiteisino: „Ateities“ progimnazijos baseinui Kūno kultūros ir sporto departamentas numatė bemaž pusantro milijono eurų.
Baseino pastatas ir vidaus patalpos bus kapitaliai atnaujinti: numatyta apšiltinti baseino pastatą, pakeisti langus ir duris, atnaujinti visą baseino inžinerinę įrangą: šildymą, vėdinimą, elektrotechniką. Baseino patalpose bus suformuota bendra vyrų ir moterų drabužinė su 40 spintelių daiktams, bus 8 persirengimo kabinos, iš kurių dvi pritaikytos asmenims su negalia. Taip pat suplanuota įrengti vyrų ir moterų prausyklas, sanitarinius mazgus, kriaukles, plaukų džiovintuvus.

Veiks trys pirtys
„Gera žinia pirties mėgėjams — po kapitalinio remonto baseino patalpose veiks trys pirtys: turkiška, sauna ir infraraudonųjų spindulių. Greta pirčių bus įrengti 3 dušo rageliai, numatyta vieta sulčių barui bei poilsio zona. Buvusio garažo vietoje suplanuotas baseinas vaikams ir sūkurinė vonia. Viliamės ir tikime, kad po remonto turėsime naują traukos vietą Žemaitijos sostinėje,“— apie būsimas permainas pasakoja Telšių rajono savivaldybės meras.
Baseinas nėra tik laisvalaikio zona: čia lankosi stuburo skausmų ar kitų negalavimų kamuojami suaugusieji ar senjorai, treniruojasi ir plaukti mokosi moksleiviai. „Su generaliniu rėmėju „Žemaitijos pienu“ įgyvendiname socialinę akciją „Telšiuose antrą klasę baigi — plaukti moki!“, kasmet net keli šimtai Telšių rajono antrokų „Ateities“ progimnazijos baseine išmoksta plaukti ar lavina savo įgūdžius. Augančiai kartai turime suteikti kuo geresnes sąlygas ugdytis, tad pirmiausia remontas reikalingas dėl vaikų gerovės — baseinas privalo atitikti aukščiausius kokybės ir saugumo rodiklius,“— teigia Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas.
2015-2016 mokslo metais akcijoje „Antrą klasę baigi — plaukti moki!“ dalyvavo 366 moksleiviai, 2016-2017 metais — 404, 2017-2018 metais — 414, šiais mokslo metais — apie 380 antrokų. Antrokams įteikiami Plaukimo programos mokymo diplomai. Pažymėtina ir tai, kad Telšių rajono savivaldybė, „Ateities“ progimnazija ir „Žemaitijos pienas“ yra idėjos autoriai — pirmieji Lietuvoje už savo lėšas pradėję mokyti vaikus plaukti.

Progimnazijos pastato remontas
Skaitytojams taip pat primename, kad šiemet kapitaliai remontuojamas Telšių „Ateities“ progimnazijos pastatas: pakeisti langai, stogas, stoglangiai, pastatas apšiltintas, atlikti kiti darbai. Jau baigiama remontuoti sporto salė, ateityje numatytas rūsio ir pirmo aukšto vidaus bei, kaip minėta, baseino remontas. (Telšių rajono savivaldybės inf.).              

Gali būti aktualu: muilo dozatoriai

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.