Bando prikelti „numirusią“ Antikorupcijos komisiją

Algirdas Bacevičius surengė Antikorupcijos komisijos posėdį, o meras savo raštu pranešė, kad komisija neturi ne tik pirmininko, bet ir pavaduotojo.

Ne kartą rašėme, kad Savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos posėdžiai šiemet vyko itin retai. Komisijai vadovavo tvarkietis Danielius Rupšys. Nežinia, kodėl jis vengė rengti posėdžius, o pradėti tyrimai buvo įstrigę. Aišku, tai turėjo labai patikti rajono valdžiai.

Alvydas Ivoncius

Oponuoja … patys sau?
Antikorupcijos komisija viename savo posėdžių komisijos pirmininko pavaduotoju išsirinko Algirdą Bacevičių. Komisijoje, beje, nagrinėjami vien jo skundai. D.Rupšys pareiškė pageidaujantis atsistatydinti iš Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų, o dar turėjo keistis ir sudėtis. Mat komisijai turi priklausyti ir visuomenės atstovai. Telšių rajone nuspręsta, kad tais visuomenės atstovais turi būti seniūnaičiai. Komisijos nariais jie išrenkami surengiant internetinę apklausą. Tačiau šių metų pabaigoje kai kurie komisijos nariai seniūnaičiai savo seniūnijose nebetapo seniūnaičiais, todėl reikėjo keisti ir komisijos sudėtį. Tai padaryta Tarybos sprendimu, tačiau, kaip dažnai nutinka, apsižioplinta: pamiršta, kad pirma reikėjo iš komisijos pareigų atleisti D.Rupšį. Visgi tai padaryta kitame Tarybos posėdyje.
Antikorupcijos komisijos pirmininku gali būti tik opozicijos atstovas. Taryboje opozicine frakcija senokai pasiskelbė tvarkiečiai. Tačiau nuo šių metų pavasario Savivaldybės taryboje įsivyravo politinė sumaištis, kai meras Petras Kuizinas pareiškė politinį nepasitikėjimą Sauliui Urbonui — rajono socialdemokratų tuomečiam lyderiui ir Savivaldybės administracijos direktoriui. Valdančioji koalicija subyrėjo, susidarė dvi konfliktuojančios ir viena kitai oponuojančios Tarybos narių grupės. Taigi ir būti opozicija tvarkiečiams nebeliko kam: kieno atžvilgiu jie yra opozicinė frakcija? Mero? Darbiečių frakcijos, kuriai dabar priklauso svarbiausi mero ir Savivaldybės administracijos direktoriaus postai? Be to, tvarkiečiai kartu su darbiečiais, socialdemokratus palikusiu Adomu Domarku ir liberale Jolanta Rupeikiene pasirašė koalicinę sutartį. Vadinasi, atsižvelgiant į darbiečių užimamus postus, tvarkiečiai priklauso tai koalicijai, kuri valdo, nors ir nėra pasiskelbusi valdančiąja. Nepaisant to, tvarkiečiai šventai įsitikinę,kad jiems, kaip opozicinei frakcijai, priklauso Antikorupcijos komisijos pirmininko postas. O ši komisija dažniausiai tiria, kokių eibių yra prikrėtusi Savivaldybės administracija, kurioje nemažai metų svarią įtaką turi darbiečiai.

Iniciatyvos ėmėsi A.Bacevičius
Kadangi atsistatydinus komisijos pirmininkui Danieliui Rupšiui nebuvo paskirtas kitas komisijos vadovas, rengti posėdį iniciatyvos prieš šventes ėmėsi A.Bacevičius. Ir iš karto sulaukė mero P.Kuizino pasipriešinimo, tarsi komisijos tyrimai būtų žalingi. Žinoma, jie yra pavojingi ir nemalonūs kai kuriems valdininkams. O meras, regis, turėtų būti suinteresuotas, kad komisija dirbtų kuo energingiau ir efektyviau.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 100 (10112)

3 Komentarai

  1. O kodel gi ne,,,,,Algis turi galvą, liežuvį, bet kodel taip draskosi vietoje… nors žino tas draskymasis jam galvos nenusuks,ir kitiems stipriai nepakenks,bet tokiu silpnu būdu kovos parodydamas, kad kažką gyvenime veikė.Tokiomis sipnomis kortomis jis žino nieko nepakeis, bet kas svarbiausia jis nieko ir nenori pakeisti,tik nori parodyti savo silpna vietą savo prigimtyje ir pasipriešinti tiems sumaniems (taškas)

  2. O kodel gi ne,,,,,Algis turi galvą, liežuvį, bet kodel taip draskosi vietoje… nors žino tas draskymasis jam galvos nenusuks,ir kitiems stipriai nepakenks,bet tokiu silpnu būdu kovos parodydamas, kad kažką gyvenime veikė.Tokiomis sipnomis kortomis jis žino nieko nepakeis, bet kas svarbiausia jis nieko ir nenori pakeisti,tik nori parodyti savo silpna vietą savo prigimtyje ir pasipriešinti tiems sumaniems (taškas)

  3. bene pikts krepsininks busi? juk gera buva, kai nieks aferu nestabdi, galeje kun nori daryti – i ryskenu plytas pirkti, i futbola…

Komentarai nepriimami.