Primityvi viešųjų ryšių akcija sugriuvo

Darbo partijos Telšių rajono skyriaus pirmininkas, Seimo narys Valentinas Bukauskas pakvietė partijų rajono skyrių ir visuomeninių rinkimų komitetų vadovus pasirašyti „Sąžiningos ir skaidrios rinkimų kampanijos deklaraciją“.

Alvydas Ivoncius

Esą nori skaidrių ir sąžiningų rinkimų
Pasak V.Bukausko, deklaracijos tikslas — informuoti visuomenę, paraginti ją būti aktyvia, kad praneštų, jei per rinkimus kas nors bus negerai. V.Bukauskas sakė, kad yra politikų elgesio kodeksas, tačiau šia deklaracija siekiama, jog rinkimai būtų skaidrūs, sąžiningi, o kritika pagrįsta.
Telšių rajono tvarkiečių lyderis Kęstutis Trečiokas sakė, kad ši deklaracija „savotiškas priminimas“ tiems, kurie kartais užsimiršta. Ir todėl šią iniciatyvą reikėtų palaikyti.

Centristas sumaišė duris
Centristų atstovas Albinas Juškevičius, panašu, nesuprato, koks tekstas jam atsiųstas ir kodėl politikai buvo pakviesti pasirašyti deklaraciją, liečiančią rinkimų kultūrą ir skaidrumą. A.Juškevičiui parūpo, kodėl iki šiol pareigas eina UAB „Telšių vandenys“ generalinis direktorius. Mat, dėl teisės aktais nustatytos rotacijos, lyg ir nebeturėtų dirbti. K.Trečiokas A.Juškevičiui patarė kreiptis į „atsakingus žmones“.
Pažėrė kritikos merui
Algirdas Bacevičius, atstovavęs savo paties įkurtam visuomeniniam komitetui, pareiškė, kad galbūt V.Bukauskas šia iniciatyva norėjo sau pasidaryti rinkiminę agitaciją. A.Bacevičiaus manymu, deklaraciją reikėjo paderinti, padiskutuoti. Tarybos narys pareiškė turintis daug klausimų dėl rinkimų sąžiningumo bei priminė, jog daug kritikos yra sulaukęs meras. A.Bacevičiui susidarė įspūdis, kad norima tą kritiką nuslopinti. Jis, omenyje turėdamas deklaracijoje įrašytą tezę „Reaguoti į žmonių nuomonę ir poreikius“, ironiškai pastebėjo, kad merui prirašyta daug raštų, bet nereaguota.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 3 (10115)

1 Komentaras

  1. Neužlipkim antrą kartą ant to pačio grėblio.Prisiminkim,kad per praėjusius rinkimus Lietuvoje gėdingiausius sprendimus padarė tik du rajonai-Telšių ir dar kažkuris kai išsirinko merais jau politiniais l”e”vonais laikytos darbo partijos atstovus.Kad padarėme klaidą patvirtino ir paties mero nevyriškas elgesys kai savaitės bėgyje jis sugebėjo išstoti iš darbo partijos ir vėl sugrįžti į ją.Neką rimčiau savo veiksmais elgiasi ir pasigirti mėgstantis seimo narys.Šių veikėjų elgesys vertinant jų kaip galimų kandidatų galimybes verčia sakyti-sekantis…

Komentarai nepriimami.