Rajono valdžia dėl galimo dokumentų klastojimo niekur nesikreipė

Po „Kalvotosios Žemaitijos“ straipsnių Savivaldybės administracijos valdininkai sukrusdavo reikalauti, kad UAB „Techsis“ pašalintų Žemaitės gimnazijos stadiono remonto trūkumus. Tačiau dėl tų trūkumų atsakingi asmenys nebuvo nubausti. Dar blogiau: dabartiniai ir buvusieji šios kadencijos rajono vadovai, panašu, linkę toleruoti net dokumentų klastojimą ir klastotojus. (Redakcijos archyvo nuotr.)

Dar kartą rašyti apie Žemaitės gimnazijos stadiono tvorą neketinome. Bet, kaip sakoma, žodžių neišmesi iš dainos, o rajono įvykių — iš laikraščio puslapių. Įvykusiame Savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos posėdyje kažkodėl mįslingai vėl nuspręsta grįžti prie šio stadiono remonto aplinkybių.

Alvydas Ivoncius

Ekspertų išvados liūdnokos
Primename, kad ankstesniame posėdyje Antikorupcijos komisija nusprendė, jog Savivaldybės administracija teisminiu būdu turi išreikalauti, kad UAB „Techsis“, vadovaujama Algirdo Birkanto, privalo pašalinti trūkumus. O tie trūkumai — rūdijantys ir necinkuoti tvoros metaliniai stulpai. Komisija taip pat nusprendė, kad Savivaldybės administracija turi kreiptis į teisėsaugos pareigūnus dėl galimo dokumentų klastojimo.
Vėlgi tenka priminti, kad Savivaldybė buvo nusamdžiusi ekspertus, kurie įvertino metalinius tvoros stulpus. Tai padaryta tik po to, kai „Kalvotoji Žemaitija“ kartu su Savivaldybės tarybos nariu Algirdu Bacevičiumi nustatė, jog šie stulpai rūdija. Atvykti tuo įsitikinti paraginome ir Savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyriaus specialistą Petrą Donelavičių. UAB „Techsis“ vėliau nušveitė stulpus ir nudažė.
Anksčiau mums UAB „Techsis“ direktorius A.Birkantas aiškino neva stulpai buvo nugruntuoti medžiaga „su cinku“. Beje, dalis tvoros stulpų yra nudažyti gamykliniu, dalis — rankiniu būdu. Būtent rankiniu būdu nudažyti papildomai pastatyti stulpai. Taigi Savivaldybės nusamdyti ekspertai ištyrė, kad stulpai nėra cinkuoti. Ekspertai nustatė, kad tuščiavidurių stulpų vidus rūdija. O pagal techninį projektą stulpai turėjo būti cinkuoti iš vidaus ir iš išorės.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 6 (10118)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.