Pažiro vienas už kitą keistesni skundai

Pasirodo, kibirkštys tarp politikų taip lakstė, net pasiekė kitas valstybės institucijas. Meras Petras Kuizinas dėl Savivaldybės tarybos nario Algirdo Bacevičiaus kreipėsi į prokuratūrą, o Tryškių Lazdynų Pelėdos gimnazija — į Vyriausiąją rinkimų komisiją.

Alvydas Ivoncius

Viešai išsakė abejonę
Savivaldybės tarybos posėdyje, kai Savivaldybės administracijos direktoriumi buvo skiriamas „valstiečių“ pasiūlytas Imantas Motiejūnas, A.Bacevičius pareiškė susipažinęs su Specialiųjų tyrimų tarnybos pažyma. Teisės aktai reikalauja, kad, skiriant asmenį Savivaldybės administracijos direktoriumi, būtų kreipiamasi į Specialiųjų tyrimų tarnybą. Ji pateikia informaciją apie asmens teistumą, netgi gautas tarnybines nuobaudas ir panašias žinias. Sužinojęs, kad yra dėl I.Motiejūno gauta Specialiųjų tyrimų tarnybos pažyma, A.Bacevičius mero paprašė leidimo ją perskaityti. Pažyma yra slapta, tačiau Tarybos nariai, parašę rašytinį pasižadėjimą neatskleisti turinio, gali ją perskaityti.
Pažymą perskaitęs A.Bacevičius nusprendė, kad jam dėl I.Motiejūno kyla abejonių. Ir tai jis pasakė Savivaldybės tarybos posėdyje, netgi paragindamas I.Motiejūną kažką paaiškinti. I.Motiejūnas atsakė pažymos neskaitęs, pabrėžė, kad gyvenime nėra padaręs jokių nusikaltimų, net drausminių nuobaudų negavęs.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 21 (10133)