Ar teisėtai mokamas atlyginimas Savivaldybės administracijos direktoriui?

Sausio 31 dienos Savivaldybės tarybos posėdyje slaptu balsavimu Savivaldybės administracijos direktoriumi buvo paskirtas „valstiečių“ pasiūlytas Imantas Motiejūnas, dirbęs Tryškių seniūnu. Tačiau posėdyje, pasirodo, būta sumaišties ir liko du vienas kitam prieštaraujantys sprendimai dėl Savivaldybės administracijos direktoriaus atlyginimo.

Alvydas Ivoncius

Anuomet Vyriausybės atstovė susirūpino
Viename sprendime buvo įrašytos nuostatos patvirtinti slapto balsavimo rezultatus, paskirti I.Motiejūną Savivaldybės administracijos direktoriumi, nustatyti pareiginės algos koeficientą 16 ir skirti 40 procentų mėnesio algos dydžio priedą. I.Motiejūnas, dar prieš jį skiriant į pareigas, priedo viešai atsisakė. Kitu sprendimu buvo tvirtinamas pareigybės aprašymas ir jame, politikams padiskutavus, nuspręsta nustatyti koeficientą ne 16, o 15. Vienas koeficientas reiškia 173 eurus atlyginimo. Savivaldybės administracijos direktoriui buvo paskirta ir ne pati didžiausia, ir ne pati mažiausia alga pagal teisės aktais leistinas ribas.
Po Savivaldybės tarybos posėdžio Vyriausybės atstovė Telšių apskrityje Loreta Bagdonavičienė atkreipė dėmesį, kad Taryba paliko du vienas kitam prieštaraujančius sprendimus: I.Motiejūno skyrimo į pareigas sprendime įrašytas koeficientas 16, o pareigybės aprašyme — 15. Kitame Savivaldybės tarybos posėdyje problema išspręsta paprastai — iš pareigybės aprašymo koeficientas visiškai išbrauktas. Politikai įsitikino, kad liko kitame sprendime įrašytas koeficientas 16.
Atrodo, viskas tvarkoje. Sprendimas dėl I.Motiejūno skyrimo bei atlyginimo koeficiento paskelbtas teisės aktų registre. Apie tai jau rašėme, tik kažkodėl niekas nekreipia dėmesio, jog teisės aktų registre paskelbtas sprendimas dėl I.Motiejūno skyrimo į pareigas yra… Savivaldybės tarybos nepatvirtintas.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 23 (10135)