Po Ministro Pirmininko vizito tikimasi palankių sprendimų Telšių rajono bendruomenei

Premjeras ir politikai susitiko su medikais. Iš kairės: Imantas Motiejūnas, Simona Simaitytė, Petras Kuizinas, Jovita Seiliuvienė, Saulius Skvernelis, Valentinas Bukauskas.

Telšiuose lankėsi Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis. Premjerą ir jį lydėjusią delegaciją pasitiko Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas bei Administracijos direktorius Imantas Motiejūnas.

Vizito metu Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijoje susitikta su Jo Ekscelencija Kęstučiu Kėvalu, Europos Parlamento nare dr. Laima Andrikiene ir Kunigų konferencijos dalyviais, lankytasi Telšių socialinių paslaugų centre, Regioninėje Telšių ligoninėje, susipažinta su „Žemaitijos pieno“ veikla.
Ministras Pirmininkas į Žemaitijos sostinę atvyko Seimo nario Valentino Bukausko kvietimu. „Tai antrasis premjero vizitas Žemaitijos sostinėje. Inicijavau, kad S.Skvernelis atvyktų į Žemaitijos sostinę ne tik susipažinti su įgyvendintais projektais po 2017 metų vizito, išgirstų naujus gyventojų poreikius, problemas, bet ir atsirastų nauji Telšių rajono bendruomenei palankūs sprendimai“,— kalbėjo parlamentaras.
Susitikimo su medikais metu kalbėta apie regioninės ligoninės statuso išlaikymą. Premjeras patikino, kad permainos Regioninei Telšių ligoninei negresia. Taip pat kalbėta apie Geriatrijos skyriaus įkūrimo bei naujo kompiuterinio tomografo įsigijimo galimybes. Ligoninės direktorė Jovita Seiliuvinė informavo, jog yra pateikusi paraišką dalyvauti Europos Sąjungos finansuojamame geriatrijos projekte. Gavus finansavimą, Regioninėje Telšių ligoninėje būtų įsteigtas naujas Geriatrijos skyrius, skirtas žmonėms nuo 65 metų amžiaus. Pasak direktorės, įsteigus šį skyrių, ženkliai pagerėtų senyvo amžiaus žmonėms teikiamų stacionarių paslaugų prieinamumas Telšių rajono gyventojams. Taip pat informavo, kad ligoninei būtinas naujas kompiuterinis tomografas. Premjeras nurodė, kad artimiausiu metu, bendradarbiaujant su Sveikatos apsaugos ministerija, Telšių bei dar keturioms šalies regioninėms ligoninėms bus skirtos lėšos naujiems kompiuteriniams tomografams įsigyti. Naujos medicininės įrangos įsigijimas suteiks galimybę laiku diagnozuoti ir tiksliai gydyti ligas.
Susitikime su Telšių rajono socialinių įstaigų vadovais aptarti aktualūs socialiniai klausimai, vaikų dienos centrų finansavimo ir socialinių įstaigų infrastruktūros gerinimo problemos. Diskutuota apie Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų įsisavinimą ir galimybes rekonstruoti Telšių centrą „Viltis“ bei įrengti liftą Telšių socialinių paslaugų centre.
Ministro Pirmininko vadovaujama delegacija taip pat apsilankė vienoje didžiausių Telšiuose veikiančių įmonių „Žemaitijos pieno“ bendrovėje. Premjeras susipažino su šios įmonės veiklos perspektyvomis, aptarė veiklos rodiklius, bendravo su vadovais ir darbuotojais. (Telšių rajono savivaldybės inf.)