Antikorupcijos komisijos veikla liberalei… žmonių persekiojimas

Praėjusios kadencijos pabaigoje Jolanta Rupeikienė, tapusi Antikorupcijos komisijos pirmininke, įstengė surengti vos vieną posėdį.

Savivaldybės tarybai nelabai sekasi dėl svarbių Etikos ir Antikorupcijos komisijų veiklos. Abiejų darbas strigo, kol galiausiai sulaukta kadencijos pabaigos.

Alvydas Ivoncius

Etikos sargai nebaigtų darbų nepaliko
Pernai Etikos komisija buvo visai apsnūdusi, nors jai ir vadovavo konservatorius Mantas Serva. Komisija nespėjo laiku įvykdyti net Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos pavedimų. O kai kurie priimti vietinės Etikos komisijos sprendimai aiškiai buvo nevykę, „mundurų skalbimo“ pobūdžio, todėl sulaukė Vyriausiosios etikos komisijos ir net teismo atkirčių.
Komisijos pirmininku paskyrus socialdemokratą Remigijų Jušką, jis pasistengė, kad būtų baigti pradėti tyrimai. Tačiau to nenutiko Antikorupcijos komisijoje.

Pirmininkai netryško veiklumu
Praėjusią kadenciją Antikorupcijos komisijai kurį laiką vadovavo Danielius Rupšys. Lyg viskas ir neblogai sekėsi, nors komisija turėjo daug darbo, dažniausiai — beveik vien dėl Algirdo Bacevičiaus prašymų pradėti tyrimus. Vėliau D.Rupšys ėmė retai rengti komisijos posėdžius, o jos narių dauguma net spėdavo primiršti, kokie tyrimai pradėti, kodėl jie nebaigti.
Etikos ir Antikorupcijos komisijų pirmininkų postai priklauso opozicijai. O ankstesnėje Savivaldybės taryboje opozicine frakcija buvo pasiskelbę tvarkiečiai. Pernai jų statusas tapo labai dviprasmiškas: rėmė visas tuomečio mero Petro Kuizino iniciatyvas, Savivaldybės administracijai vadovavo darbietis Rimantas Žebrauskas, o tvarkiečiai kuo ramiausiai aiškino esantys opozicijoje. Kam? Beje, tvarkiečiai nekreipė dėmesio, kad kažkodėl aptingo Antikorupcijos komisijos pirmininkas D.Rupšys.

Surengė vos vieną posėdį
D.Rupšiui atsisakius Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų, tvarkiečiai pasiūlė į jo pareigas neva taipogi opozicijoje esančią liberalę Jolantą Rupeikienę. Taryba ją patvirtino Antikorupcijos komisijos pirmininke. Ponia liberalė įstengė surengti vos vieną komisijos posėdį.
Tuo viešai savo „Facebook“ paskyroje praėjusios kadencijos pabaigoje pasipiktino Algirdas Bacevičius:

„Telšių rajono savivaldybės Antikorupcijos komisija nedirba. Gal Telšiuose nebėra korupcijos, gal STT visus žulikus pasodino? Ne, STT pastaruoju metu gerokai padirbėjo, išvežė kelis kyšininkus, tačiau korupcija klesti… Antikorupcijos komisijoje yra begalė skundų, pradėti tyrimai, bet darbas mėnesių mėnesiais nevyksta. Kodėl? Todėl, kad Antikorupcijos komisijos pirmininkė yra liberalė JOLANTA RUPEIKIENĖ ir ji paprasčiausiai nešaukia posėdžių. Kodėl, gal nenori svarstyti saviškių, o gal jos tikslas ir yra paralyžiuoti komisijos darbą? Jei taip, tai pavyko… Niekas Telšiuose nenori kovoti nei su korupcija, nei su betvarke, nei su vagimis. Jei J.Rupeikienė neturi laiko, noro ar kompetencijos, tai gal pasielgtų garbingai — atsistatydintų ir netrukdytų…“.
Žinoma, J.Rupeikienė nei atsistatydino, nei posėdžių rengė, o nebaigtų tyrimų buvo likę, nors ir ne „begalė“.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 33 (10145)