Telšiuose lankėsi eurokomisaras Vytenis Andriukaitis

Meras Kęstutis Gusarovas įteikė Vyteniui Andriukaičiui Žemaitijos vėliavą.

Pirmadienį pas Telšių rajono savivaldybės merą Kęstutį Gusarovą lankėsi Europos Sąjungos Sveikatos ir maisto saugos komisaras Vytenis Andriukaitis ir Seimo narys Juozas Olekas.

Pasitarime aptartos Telšių rajono ir visos šalies aktualijos, diskutuota apie sveikatos priežiūros įstaigų materialinę bazę, įgyvendinamus projektus, jaunų medikų regionuose trūkumą. Meras Kęstutis Gusarovas svečiams įteikė Žemaitijos vėliavą — kaip stiprybės ir žemaičių vienybės ženklą, kuris garsins mūsų kraštą Europos Parlamente.
Vėliau lankytasi Regioninėje Telšių ligoninėje ir Telšių pirminės sveikatos priežiūros centre. Susitikimuose su medikais diskutuota apie sveikatos apsaugos sistemos trūkumus ir galimybes juos ištaisyti, apie medicinos paslaugų įkainius, įstaigų finansinę situaciją, dvigubą pilietybę, Seimo narių mažinimą ir kt.
Europos Parlamente dirbantis V.Andriukaitis medikams pristatė 28-erių Europos Sąjungos šalių sveikatos apsaugos sistemos funkcionavimą, lygino mūsų šalies sistemą su užsienio šalimis. (Telšių rajono savivaldybės inf.)