Taryba: rietenos tęsiasi, vienas po kito — keisti pareiškimai

Ar nemaža dalis Tarybos narių apkvaito nuo valdžios godulio? Tokį klausimą būtina kelti po praėjusios savaitės ketvirtadienį įvykusio Savivaldybės tarybos posėdžio, kai vėl prasiveržė politikų tarpusavio rietenos, lydimos įnirtingo veržimosi užimti pareigas, keistų samprotavimų ir netgi neteisėtų sumanymų.

Alvydas Ivoncius

Pasigyrė savo kompetencija
Prieš posėdį su Europos diena politikus pasveikino Žemaitės gimnazijos gimnazistai. Jie prieš tai sveikino gatvėse sutiktus žmones, įvairių įstaigų darbuotojus. Gimnazistas padeklamavo politikams poeto Vytauto Mačernio alegorinį tekstą apie vertybių atpažinimą. O netrukus politikai įnirtingai puolė demonstruoti, kokios vertybės jiems iš tikrųjų rūpi ir kaip jie jas suvokia.
Iš tribūnos kalbą pasakė visuomeninio rinkimų komiteto „Mūsų Telšiai“ narys Tomas Lekavičius. Jis piktinosi, kodėl meras pirmajame Savivaldybės tarybos posėdyje neteikė jo vicemero pareigoms, tačiau nepasakė argumentų. Pasak T.Lekavičiaus, merui neva užkliuvęs žodis „šutvė“. Ir T.Lekavičius pacitavo šios sąvokos apibrėžimą žodyne. Šutvė — tai tiesiog žmonių būrys. T.Lekavičius visgi prisipažino gal kiek aštriai pasakęs, kadangi buvo asmeniškai įžeistas — meras neteikė jo vicemero pareigoms. Ir tuoj pat klausė, ar mero nebegalima kritikuoti? Kliuvo K.Gusarovui todėl, kad jis nutraukė pirmąjį Tarybos posėdį.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 36 (10148)