Kelių ir gatvių remontas. Tikrieji vietos politikų „prioritetai“

Iš Biržuvėnų į Rapalių kaimą bus asfaltuojamas žvyrkelis, nes to nori keturi gyventojai.

Vos spėjome paskelbti, kuriuos kelius ir gatves Savivaldybės administracija rengiasi remontuoti, rekonstruoti, sąrašas buvo pakeistas, naujas variantas pateiktas antrajam Savivaldybės tarybos posėdžiui.

Alvydas Ivoncius

Antrajame variante nebeliko Ubiškės Levenčių, Ryškėnų Aušros, Telšių Kalno, Vainočių Geležinkelio gatvių remonto. Taip pat išbrauktas Tryškių seniūnijos Maldenių kaimo žvyrkelio remontas.

Po politikų nosimis — ir įtartinos iniciatyvos
Nuo 100 tūkst. iki 50 tūkst. buvo numatyta sumažinti Sukilėlių gatvei asfaltuoti skirtą sumą. Įtraukta nemažai kitų, ypač projektavimo, darbų. Naujai numatyta 50 tūkst. eurų skirti Telšių Geležinkelio ir Degaičių Parko, 130 tūkst. eurų — Degaičių Telšės gatvėms remontuoti. Savivaldybės tarybos posėdyje kiek pasipiktinta, kad kažkas ima ir parengia kelių ir gatvių sąrašus, plačiau jie neaptarinėjami. Tarsi nebūtų žinoma, kad taip daroma daugybę metų: susėda valdininkai ir nusprendžia. Kas be ko, toks modelis palieka landas korupcijos rizikai. Kita vertus, ar visi Tarybos nariai įdėmiai sąrašus išnagrinėja?
Pernai „Kalvotoji Žemaitija“ atskleidė, kad buvo sumanyta remontuoti kelią nuo Eigirdžių iki kiaulių komplekso, kuriam šis kelias labiausiai ir reikalingas.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 37 (10149)