Meras siekia suburti stipresnę koaliciją

Redakcijos žiniomis, pirmadienį įvyko Telšių rajono socialdemokratų, darbiečių ir „valstiečių“ lyderių susitikimas dėl galimos naujos koalicijos. Šį susitikimą inicijavo Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas, siekdamas suburti ir suvienyti didžiausio gyventojų pasitikėjimo sulaukusias partijas.
Primename, kad koalicija jau yra sudaryta iš darbiečių, „valstiečių“, partijos „Tvarka ir teisingumas“ bei visuomeninio rinkimų komiteto „Mūsų Telšiai“ atstovų. Rašėme, kad ši koalicija buvo numačiusi mero pavaduotojo, administracijos direktoriaus ir jo pavaduotojo pareigoms Tomą Lekavičių, Imantą Motiejūną ir Almantą Lukavičių.
Esant šiai koalicijai, meras lieka opozicijoje, ir tai, kaip parodė pastarieji Tarybos posėdžiai, kelia didžiulę įtampą ir sunkina Tarybos darbą. Be to, į vicemero ir administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas buvo numatyti žmonės visai ne iš tų politinių partijų, kurios sulaukė didžiausio gyventojų pasitikėjimo, o iš vos po du mandatus Taryboje tegavusios partijos ir visuomeninio rinkimų komiteto. Mero Kęstučio Gusarovo manymu, teisingiausia būtų, jei koaliciją sudarytų tos partijos, kurias pasirinko didžioji rajono gyventojų dalis. Tai — socialdemokratai, darbiečiai ir „valstiečiai“. Socialdemokratai gavo 6 mandatus, darbiečiai — 5, „valstiečiai“ — 4. Todėl meras inicijavo šių partijų Telšių rajono skyrių vadovų susitikimą, kviesdamas vienyti jėgas ir tinkamai atstovauti gyventojų interesams.
„Jau trylika metų turiu galimybę prisidėti prie mūsų visų krašto — Telšių rajono valdymo, ypač dabar, kai pradėjau eiti tiesiogiai išrinkto Telšių rajono mero pareigas. Visus tuos metus dirbau laikydamasis nuostatos, kad kiekvieno iš mūsų balsas yra svarbus, o kiekvieno gyventojo problemos dar svarbesnės. Todėl ir dabar manau, kad priimami sprendimai bei formuojamos ateities perspektyvos visų pirma turi būti paremtos svarbiausiu motyvu — gyventojų valia. 2019 metų Telšių rajono savivaldybės tarybos rinkimai parodė, jog mūsų rajono žmonės labiausiai pasitiki ir rajono valdymą patikėti nori Lietuvos socialdemokratų, Darbo partijos bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovams. Turime paisyti žmonių valios“,— įsitikinęs meras K.Gusarovas.
Jis teigia, kad gyventojų išreikštas pasitikėjimas 2019 metais Telšių rajono savivaldybės mero rinkimuose įpareigoja jį atstovauti visiems žmonėms ir dirbti taip, kad rajonas augtų, stiprėtų, o jo gyventojai pasitikėtų vietos valdžia ir jaustų, jog jų nuomonės paisoma ir jų interesams yra deramai atstovaujama.
Ankstesnė patirtis liudija, kad destrukcija, fragmentuota valdžios atstovų sudėtis ir susiskaldymas nėra ir nebus naudą rajonui duodanti valdymo praktika. „Kaip žmogus ir kaip Telšių rajono meras, noriu vienyti ir telkti jėgas, kad išrinkti valdžios atstovai dirbtų kartu dėl rajono gerovės kūrimo, dėl kiekvieno rajone gyvenančio, šeimą bei ateitį kuriančio žmogaus. Todėl kviečiu didžiausią pasitikėjimą gavusias politines partijas dirbti kartu su manimi, siekti bendrų tikslų ir maksimaliai atstovauti rajono gyventojams. Tvirtai tikiu, kad visos patirtys ir naujos idėjos yra naudingos mūsų kraštui, bet tik sutartinai dirbdami galėsime jas įgyvendinti ir taip pateisinti Telšių rajono žmonių viltis ir lūkesčius“,— ragina K.Gusarovas. Mero teigimu, oficialus sprendimas dėl naujos koalicijos dar nėra priimtas. Darbiečiai ir „valstiečiai“ šią iniciatyvą svarstys savo skyrių tarybų posėdžiuose.
Sudarius naują koaliciją, suderinus programą, į mero pavaduotojo, direktoriaus bei jo pavaduotojo pareigas būtų teikiami darbiečių, „valstiečių“ ir socialdemokratų atstovai.(„KŽ“ inf.)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.