Tryškių gimnazija įskundė… pati save

Taip galima vertinti Tryškių gimnazijos skundą Vyriausiajai rinkimų komisijai. Apie tai rašėme, bet paaiškėjo naujų aplinkybių. Gimnazija Vyriausiajai rinkimų komisijai skundė Tarybos narį Algirdą Bacevičių neva šis atvykęs į mokyklą užsiėmė rinkimine agitacija. Perskaičiusi skundą, Komisija, matyt, nusprendė, kad tokių niekų neverta nė nagrinėti. Užtat nusprendė kitaip: gal skundas sudomins Vaiko teisių apsaugos kontrolierių.

Alvydas Ivoncius

Įžvelgė… rinkiminę agitaciją
Primename, kad Tryškių gimnazijoje keli neklaužados vaikai iš probleminės šeimos dažnai skriausdavo kitus vaikus. Skriaudžiamų vaikų tėvai ne kartą kreipėsi, kad būtų suvaldytas smurtas gimnazijoje. Jie kreipėsi ir į Savivaldybės tarybos narį Algirdą Bacevičių. Šis savo ruožtu atitinkamoms institucijoms rašė raštus.
Šiais metais smurtas gimnazijoje vėl pratrūko. Tai įvyko sausio 21 dieną. Vyriausiajai rinkimų komisijai gimnazija savo skunde rašė, kad „… sekančią dieną, nederinęs su Telšių rajono savivaldybės administracija bei Gimnazijos administracija, į mokyklą atvyko Telšių rajono savivaldybės narys bei kandidatas į Telšių rajono savivaldybės tarybos narius ir merus Algirdas Bacevičius, kartu su tariamai nukentėjusio vaiko tėvu, kandidatu į Telšių rajono savivaldybės tarybos narius Donatu Pikeliu.“ Be to, skunde gimnazija Vyriausiajai rinkimų komisijai guodėsi, kad kartu atvyko žiniasklaidos atstovai, policijos pareigūnai, Telšių socialinių paslaugų centro, Telšių apskrities Vaiko teisių apsaugos specialistai, mokinių tėvai.
Ir iš tikrųjų toks susitikimas įvyko. Tačiau ne todėl, kad kažkas sumanė jame agituoti už A.Bacevičių. Susitikime kalbėta apie patyčias ir smurtą mokykloje. Bet Tryškių gimnazija (ne šiaip kokia mokyklėlė) dalykiniame reikale sugebėjo įžvelgti rinkiminę agitaciją. Tarsi Tarybos narys neprivalėtų reaguoti į piliečių prašymus ar pranešimus. Antra vertus, gimnazijos kolektyvas tiek „žino“ institucinę savivaldos sąrangą, jog nė nesuvokė, kad A.Bacevičiui savo atvykimo nereikėjo derinti su Savivaldybės administracija, kuri yra pavaldi Savivaldybės tarybai. Mažų mažiausiai keistas toks gimnazijos aiškinimas skunde Vyriausiajai rinkimų komisijai: „Gimnazijos administracijos nuomone, buvo naudojamasi tarnybine padėtimi, reklamuojantis 2019 m. kovo 3 d. savivaldybių tarybų rinkimuose“.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 41 (10153)