Privertė perasfaltuoti gatvę

Štai neseniai toks vaizdelis buvo Liudo Giros gatvėje. „Nugraužtas asfaltas“ stebino žmones. Vadinasi, ruošiamasi gatvę asfaltuoti. Tačiau ji pernai buvo išasfaltuota.
Šįsyk jokio Savivaldybės pinigų švaistymo nebuvo. Pasak Savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjo G.Lukausko, dar pernai pastebėta, kad gatvės asfaltas purėtas, be to, nesilaikyta asfaltavimo aukščių. G.Lukausko teigimu, rangovas nekokybiškai paklojo asfaltą. Gal jis spėjo pernelyg atvėsti, gal kitokios priežastys, bet rezultatas aiškus: darbas prastas.
Savivaldybės administracija asfaltavusiai bendrovei pareiškė pretenziją. Kadangi garantiniu laikotarpiu už defektus atsako rangovas, tai jis buvo priverstas „nugraužti“ savo paties prastai paklotą asfaltą ir viską daryti iš naujo.
G.Lukausko teigimu, yra pasitaikę, kad teko perasfaltuoti mažesnius plotus, pavyzdžiui, sankryžą, bet ne visą gatvę. Žinoma, Liudo Giros gatvę asfaltavusiai bendrovei iš šio objekto — jokios naudos. Atvirkščiai: nuostoliai. Šįsyk pasiteisino pamokymas: prastas darbas kainuoja brangiau. Dabar Liudo Giros gatvė jau išasfaltuota naujai. („KŽ“ inf.)