Nuskaidrėjo protai? O gal vėl valdo kerštas?

Telšių rajono savivaldybės taryboje visuomet trūko nuoseklumo: daugeliu atvejų nusikaltimus padarę ar nusikalstama veikla įtarti asmenys vertinti itin atlaidžiai.

Savivaldybės taryba patvirtino Smulkiojo ir vidutinio verslo bei kaimo plėtros programos lėšų skirstymo komisiją, susidedančią iš devynių narių. Be Tarybos narių ir Savivaldybės administracijos valdininkų, šioje komisijoje pasiūloma dalyvauti žemdirbių, verslo organizacijų atstovams.

Alvydas Ivoncius

Prisiminė teistumą
Ūkininkų sąjungos Telšių rajono skyrius pranešė, kad į komisiją siūlo Vytautą Rakicką — buvusį „valstietį“, Savivaldybės tarybos narį. V.Rakickas buvo įrašytas ir sprendimo projekte.
Tarybos posėdyje pasipiktino „valstietė“ Vilma Rumšienė. Mat V.Rakickas teistas už dokumentų klastojimą. Jis dokumentus klastojo, siekdamas gauti kredito unijos paskolą, tačiau ją mokėjo. V.Rakickas kaltu, padaręs baudžiamąjį nusikaltimą, pripažintas teismo baudžiamuoju įsakymu. Kai apie tai pernai rašėme, V.Rakickas teisinosi nenorėjęs niekam pakenkti.
V.Rumšienei pritarė ir Tarybos narys Algirdas Bacevičius. Taigi Taryba Smulkiojo ir vidutinio verslo bei kaimo plėtros programos lėšų skirstymo komisiją patvirtino be Ūkininkų sąjungos atstovo. Tačiau Ūkininkų sąjunga į komisiją gali skirti kitą kandidatą.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 44 (10156)