Sukūrė koalicijos programą

Politines aktualijas apžvelgė bei koalicijos programą pristatė Tomas Lekavičius, Vilma Rumšienė, Kęstutis Trečiokas ir Almantas Lukavičius.

Savivaldybės tarybos koalicijos, pretenduojančios tapti valdančiąja, atstovai pakvietė į spaudos konferenciją. Joje pastarojo meto politines aktualijas apžvelgė bei koalicijos programą pristatė Tomas Lekavičius, Almantas Lukavičius, Vilma Rumšienė, Kęstutis Trečiokas. Liberalė Jolanta Rupeikienė ir darbiečių atstovas į spaudos konferenciją neatvyko.

Alvydas Ivoncius

Politologinis „valstietės“ kuriozas
K.Trečiokas sakė, kad dėl sudarytos koalicijos niekas nepasikeitė. Mat, meras Kęstutis Gusarovas viešai buvo paskelbęs, jog ėmėsi iniciatyvos sudaryti socialdemokratų, darbiečių ir „valstiečių“ koaliciją. A.Lukavičius ironiškai pastebėjo, kad straipsniais spaudoje koalicijos nesudaromos.
Primename, kad koalicija sudaryta iš darbiečių, „valstiečių“, tvarkiečių ir visuomeninio rinkimų komiteto „Mūsų Telšiai“ atstovų bei vienos liberalės. Koalicijai priklauso 14 Savivaldybės tarybos narių iš 25.
V.Rumšienė sakė, kad birželio 18 dieną sukanka du mėnesiai, kai meras kartu su Taryba turėjo suformuoti „visą vadovybę“. Matyt, omenyje turėta, kad dar nepaskirti vicemeras ir Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas. V.Rumšienė tikino: „Mes atėjome dirbti“. Ir pareiškė esą ne kartą siūlė merui dirbti kartu. „Meras turi dirbti su mumis vienoje komandoje“,— pareiškė rajono „valstiečių“ lyderė. Čia pastebėsime, kad politiškai sunkiai įsivaizduotina, kad meras priklausytų valdančiajai koalicijai, o jo bendrapartiečiai socialdemokratai liktų opozicijoje. Bet, panašu, V.Rumšienės tokia koalicija netrikdytų. Ir vis dėlto ji tikisi, kad meras birželio 18 dieną „prisijungs“. Prie ko? Ir kodėl būtent tą dieną? Pasirodo, koalicija surinko parašus ir paprašė mero surengti neeilinį Tarybos posėdį.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 45 (10157)