KU „Germanto lobis“: paslaugos kiekvienam pagal poreikius

Kredito unijos „Germanto lobis“ valdybos pirmininkas Vytautas Barsteiga, KU „Germanto lobis“ administracijos vadovo pavaduotoja Inga Navikienė ir rinkodaros ir bendrųjų reikalų specialiste Erika Perskaudiene.

Iš Žemaitijos sostinės vienam po kito pasitraukus didžiųjų šalies bankų filialams, vis aktualesnė tampa tokias pat, kaip ir bankai, finansines paslaugas teikiančios kredito unijos (KU) „Germanto lobis“ veikla Telšių miesto ir rajono gyventojams. Kad pasiimtų banko kortelę, pervestų pinigus ar, reikalui esant, pasiskolintų pinigų, telšiškiams nereikia belstis į kitus miestus. Tokius reikalus galima sutvarkyti čia pat, Telšiuose, KU „Germanto lobis“ arba nutolusiose unijos kasose — Luokėje, Tryškiuose, Varniuose.

Lina Dijokienė

Apie tai, kad čia pat, vietoje, yra galimybė gauti ne tik finansines paslaugas, bet ir pasitarti įvairiais finansiniais klausimais, kalbamės su kredito unijos „Germanto lobis“ valdybos pirmininku Vytautu Barsteiga, KU „Germanto lobis“ administracijos vadovo pavaduotoja Inga Navikiene bei rinkodaros ir bendrųjų reikalų specialiste Erika Perskaudiene.

Praėjus vienam ar kitam laikotarpiui, paprastai įvertinama įstaigų veikla. Kaip sekėsi KU „Germanto lobis“ įgyvendinti savo užsibrėžtus tikslus, praėjus pirmajam šių metų pusmečiui?
„Sekėsi tikrai neblogai, turime kuo pasidžiaugti. Ne tik įvykdėme planus, bet ir šiek tiek viršijome“,— sakė V.Barsteiga, pabrėžęs, jog iš 48 unijų pagal turimą kreditų portfelį KU „Germanto lobis“ užima antrą vietą, pagal turimus aktyvus Telšių unija tvirtai laikosi pirmajame trejetuke. „Veiklos planų peržiūra, užsibrėžtų tikslų įvertinimas, pasibaigus pusmečiui, normali praktika“,— teigė I.Navikienė.

Ką KU „Germanto lobis“ reiškia didžiųjų bankų pasitraukimas iš Telšių?
„Konkuruoti su bankiniu sektoriumi mums visada buvo iššūkis, nes esame mažesni. Tačiau, planuodami savo veiklą, visada atsižvelgdavome į bankinių paslaugų būklę. Pavyzdžiui, kai traukėsi Taupomasis bankas, mes atokesniuose miesteliuose atidarėme nutolusias kasas. Dabar bankinės paslaugos vis labiau modernėja, persikelia į elektroninę erdvę, reikalauja modernių technologijų. Mes nuolat susiduriame su šiais iššūkiais ir juos priimame, stengiamės koja kojon žengti su naujausiomis technologijomis. Tačiau turime pripažinti, jog yra nemažai klientų, kuriems labai svarbu bendravimas su banko paslaugas teikiančiu žmogumi akis į akį, todėl darome viską, kad jie gautų paslaugas jiems patogiu būdu. KU „Germanto lobis“ klientų aptarnavimo koncepcija išlieka, skyriai taip pat. Galbūt teks kiek patrumpinti nutolusių kasų darbo laiką, tačiau mūsų klientai gali ateiti ir pasikonsultuoti dėl kasdienių bankinių operacijų“,— pabrėžė I.Navikienė. Anot jos, klientai, žinoma, tikisi greitų ir pigių paslaugų, o unija stengiasi pagal galimybes prisitaikyti ir pasiūlyti naujų produktų.
„Išlieka kooperaciniai principai. Mes turime girdėti klientų norus ir lūkesčius bei juos atliepti. Kai išeina bankai, žmonės galvoja, ką daryti. Galbūt žmogui ta elektroninė erdvė nėra patogi. Mūsų unija gali pasiūlyti įvairų spektrą paslaugų“,— sakė V. Barsteiga.

Vasara — atostogų metas. Labai svarbu, kad geros nuotaikos nesugadintų problemos dėl finansinių paslaugų. Kuo gali padėti savo klientams KU „Germanto lobis“?
KU „Germanto lobis“ rinkodaros ir bendrųjų reikalų specialistė Erika Perskaudienė priminė, kad unijos klientai gali naudotis labai patogia priemone — kredito unijos kortele. „Išvykstant atostogauti, ypač į užsienį, savo klientams norime priminti neužmiršti pasiimti unijos kortelės „Mastercard Standard“ arba „Maestro“. Naudotis šia kortele ne tik patogu, bet ir naudinga: galima gauti 10 proc. nuolaidą užsisakant viešbučio kambarius hotels.com platformoje, rezervuojant automobilius „Hertz“ kompanijoje. Labai svarbu — klientai su kredito kortele „Mastercard Standard“ gali ir sutaupyti, nes kartu gauna ir kelionės draudimą visai šeimai, apimantį ne tik medicininių išlaidų ir nelaimingų atsitikimų draudimą, bet asmens civilinės atsakomybės draudimą. Naudotis KU kortelėmis patogu ir naudinga dar ir dėlto, kad yra vienodos naudojimo sąlygos ir mokesčiai visame Lietuvoje ir Europos ekonominei erdvei priklausančiose šalyse esančių bankomatų tinkle. Kad ir kuriam bankui priklausytų bankomatas — grynųjų pinigų pasiėmimo mokestis visuomet bus vienodai mažas! Be to, atsiskaitant kortele kita valiuta nei eurai, unijos netaiko papildomų valiutos konversijos mokesčių, todėl pirkti kortele ne tik patogiau, bet ir pigiau“,— akcentavo E.Perskaudienė.

Kokių naujovių KU „Germanto lobis“ žada klientams, mėgstantiems savo bankinius reikalus tvarkyti elektroninėje erdvėje?
„Džiaugiamės, kad galime pristatyti savo klientams galimybę patiems pasirinkti, kaip ir kada taupyti. Atnaujinome kredito unijų internetinės bankininkystės sistemą „i-Unija“, todėl dabar daugiau operacijų, kurias iki šiol galėjote atlikti tik atvykę į uniją, galėsite valdyti nuotoliniu būdu! Dabar tie, kas naudojasi internetine bankininkyste, galės patys bet kada papildyti savo taupomąjį indėlį, prireikus, taupymą sustabdyti, pakeisti ar, nenutraukę sutarties, net išsiimti dalį sutaupytų lėšų. Lygiai tai pat kaip ir terminuotąjį, internetu klientai galės padėti ir taupomąjį indėlį. Labai stengiamės, kad mūsų klientų santaupos dirbtų jiems“,— akcentavo I.Navikienė.
KU „Germanto lobis“ administracijos vadovo pavaduotoja priminė, kad 2019 m. rudenį Lietuvoje pagal ES standartus įsigalios aukštesni saugumo reikalavimai. Jie nustato prisijungimo nuotoliniu būdu prie LCKU internetinės bankininkystės sistemos „i-Unija“ ir kredito pervedimų patvirtinimo taisykles, pagal kurias privaloma taikyti griežto kliento autentiškumo patvirtinimo procedūrą. „Kredito unijų klientams, kurie jungiasi į „i-Unija“ ir tvirtina kredito pervedimus naudodamiesi mobiliuoju parašu, niekas nesikeičia, kadangi mobilus parašas atitinka griežto autentiškumo reikalavimus. Kredito unijų klientams, kurie naudojasi tik slaptažodžių kortele LCKU, planuojama pasiūlyti naują, saugumo reikalavimus atitinkantį sprendimą. Visa detali informacija bus suteikta klientui atvykus į kredito uniją „Germanto lobis““,— papildė V. Barsteiga.

KU „Germanto lobis“ narius kartais pasiekia trumposios žinutės. Ar reikia dėl to imtis kokių nors veiksmų?
„Įgyvendindami principą „Pažink savo klientą“, stengdamiesi atitikti visus LR teisės aktuose numatytus reikalavimus, kredito unija privalo atnaujinti turimą informaciją apie savo narius bei jų vykdomą veiklą. Todėl tam, kad laikytumėmės teisės aktų reikalavimų, užtikrintume geresnį narių aptarnavimą, taip pat dėl narių lėšų saugumo priežasčių, prašome savo klientų, jei dar neatnaujino savo duomenų, atvykti į KU „Germanto lobis“ ir užpildyti Kliento anketą. Su savimi būtina turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą“,— informavo E. Perskaudienė, priminusi, jog unija laikosi visų konfidencialumo reikalavimų, o gauta informacija apie klientą bus griežtai naudojama tik teisės aktuose numatytais atvejais.

Jau įpratome visų švenčių, renginių sūkuryje matyti šaunią KU „Germanto lobis“ komandą. Kokiais dar bendruomeniškumą skatinančiais, buriančiais renginiais žadate nustebinti artimiausiu metu?
„Primenu, kad mūsų iniciatyva prieš kelerius metus buvo pradėtas kurti Kooperacijos parkas. Kitą šeštadienį, rugpjūčio 24 dieną, mūsų kolektyvas džiugiai įsijungs į Didžiąją žemaičių talką Žemaitijos metams ir kunigaikščiui Vykintui atminti. Smagu, kad ši talka vyks Vembūtų piliakalnio teritorijoje, Vembūtų k., Varnių sen., Telšių r., dar kitaip vadinamoje Žemaičių kunigaikščio Vykinto miesto teritorijoje, nes būtent čia žaliuoja Kooperacijos ąžuolų parkas, skirtas kunigaikščiui Vykintui atminti. Kviečiame visus atvykti ir prisidėti prie šios talkos ir pajusti tų laikų dvasią bei pasisemti geros energijos“,— kvietė KU „Germanto lobis“ valdybos pirmininkas. „Šiais metais, rugsėjo 21 d., jau šeštą kartą startuos estafetinio ir asmeninio bėgimo šventė „Judėkime kartu 2019“. Ši graži idėja, pasitelkus Telšių miesto ir rajono gyventojus, sportininkus, įstaigų ir organizacijų atstovus, studentus, mokinius plėtoti vienos iš populiariausių sporto šakų tradicijas buvo pastebėta tikrų sportininkų. Tad su džiugesiu perduodame bėgimo šventės organizavimą ir vykdymą Telšių orientavimosi sporto klubui, kurie drauge su VšĮ „Lietuvos bėgimotaurė“ tęs pradėtus darbus ir startuos su dar didesniu trenksmu. Kviečiame registruotis jau dabar: www.begimotaure.lt“,— sakė E. Perskaudienė.
„Rugsėjo 27 dieną kviesim į Mykolines — susitikimą Rietave. KU „Germanto lobis“ filialas Rietave skaičiuoja jau septintus veiklos metus. Siekdami pažinti savo klientus bei supažindinti miestelio gyventojus su unijos veikla, dalyvaujame tradicinėje Mykolinių šventėje Rietave“,— teigė I. Navikienė.
***
Kredito unija „Germanto lobis“ — ne tik žemdirbiams, bet ir kiekvienam atliekančiam kasdienes finansines operacijas. Mes siūlome Jums: mokėjimo pervedimus, taupymo sąskaitas, mokėjimo korteles, internetinę bankininkystę, vartojimo kreditus, pagal poreikius, būsto kreditus dirbantiems tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, kredito linijas bei kreditus verslui ir žemės ūkiui. Kredito unija „Germanto lobis“ — patikimas Jūsų finansinis partneris“. Mus rasite adresu: Sedos g. 6, Telšiuose, tel.: (8~444) 33788, 8~620 89623 ir nutolusiose kasose Luokėje, Tryškiuose, Varniuose bei filiale Rietave (Oginskių g. 10, Rietavas). Daugiau skaitykite www.germantolobis.lt; www.lku.lt; #asociacijaLKU