Miesto gatvėse — pavojingi autobusai?

Toks užrašas perspėja nesiremti į nerangų autobuso stiklą.

Gatvių, aplinkos, miesto transporto ir kiti reikalai. Neretai pasitaiko, kad temą publikacijai pasiūlo mūsų laikraščio skaitytojai, iškėlę vieną ar kitą problemą.

Lina Dijokienė

Nuteikia nemaloniai
Šįkart laikraščio „Kalvotoji Žemaitija“ skaitytoja paskatino atidžiau pažvelgti į Žemaitijos sostinės gatvėmis kursuojančius miesto autobusus.
Savo laiške, atsiųstame į Redakciją, ji rašo: „Pirmadienį, t.y., 08-19, apie 13 val., teko įsėsti į miesto autobusą Nr. 1. (pagal bilietėlį — konduktorius 000227). Tai, kad vairuotojas buvo susiraukęs ir nepatenkintas, žinoma, manęs, dažnai besinaudojančios miesto viešuoju transportu, nenustebino. Nenustebino, tik  nemaloniai nuteikė, kad dar palyginti visai neseniai džiaugėmės, kad mieste važiuoja nauji, švarūs ir tvarkingi miesto autobusai.
Tačiau dabar pasitaiko, kad, vos įlipus, nosį riečia dvokas, kai kurios sėdynės purvinos, net gličios, grindys nešvarios, o ranktūriai kelia abejonių, ar yra valomi. Kaip sakiau, tai jau nebestebina, nes tai tapo vos ne norma“.

„Įklijuotas“ langas
Anot telšiškės, kuri apgailestavo, kad miesto autobusuose dažnokai tenka susidurti su minėtomis negerovėmis, ją labiausiai net ne nustebino, o šokiravo ne netvarka ar „Vos pradėjus važiuoti autobusui, keistas garsas, triukšmas, vibravimas, stiklo virpėjimas atkreipė mano dėmesį į langą. Jis, pasirodo, buvo iš abiejų pusių priklijuotas lipnia celofanine juostele, kokia paprastai paklijuojami popieriniai dalykai… Kad tai ne mano vaizduotė, rodė ir keisti informaciniai lapeliai, užklijuoti ant to lango — ant popiergalių tušinuku tiesiog pribraižyti žodžiai ranka „NESIREMTI“,— tęsė savo pasakojimą autobuso keleivė. — Baisu pagalvoti, jei prie tokio lango atsisėstų vaikas… Apskritai, ar galima įsivaizduoti, jog šiuolaikiniame pasaulyje tokie autobusai celofanu paklijuotais langais kursuoja miesto gatvėmis?“

Pažadėjo pasitaisyti
Mūsų skaitytojos klausimus ir jos užfiksuotas nuotraukas persiuntėme UAB „Telšių autobusų parkas“ administracijai. Sulaukėme štai tokio atsakymo: „Neturėdami galimybės pakeisti kita transporto priemone, buvome priversti į maršrutą išleisti techniškai netvarkingą autobusą.  Nustačius aplinkybes, išdaužto autobuso stiklo  paketo viena dalis keleivių saugumui nėra pavojinga. Šiomis dienomis stiklo paketas bus pakeistas. Dėl autobusų švaros labai atsiprašome. Pasikalbėta su darbuotoja, atsakinga už autobusų švarą ir tvarką. Artimiausiu metu manome, kad daugiau tai nepasikartos.“

Apgailėtina būklė
Tačiau ne tik šis mūsų skaitytojos užfiksuotas įvykis rodo, kad miestelėnai nėra patenkinti viešuoju transportu. Tai iliustruoja Telšių rajono savivaldybei gyventojų pateikiami klausimai.
Štai Sauliumi prisistatęs žmogus teiraujasi, kada „leisit autobusų parkui pirkti naujesnių autobusų, nes į kaimus važiuoja tokie „kibirai“, kad gali per grindis iškristi…“
Šiam piliečiui oficialiame Savivaldybės tinklapyje pateiktas atsakymas viltingas: „UAB Telšių autobusų parkui ši problema yra gerai žinoma. Per 2019 m. yra suplanuotos įsigyti 5-6 transporto priemonės, ko pasėkoje pagerės teikiamų paslaugų kokybė“ (kalba netaisyta — aut. past.).

2 Komentarai

Komentarai nepriimami.