Savivaldybė remontuoja švietimo įstaigas ir jų teritorijas

Imantas Motiejūnas informuoja, kad šis aikštynas, esantis prie Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos, bus tvarkomas kitais metais.

Šių metų Telšių rajono savivaldybės biudžete švietimui, kaip ir kasmet, skirtas didžiulis dėmesys: be ugdymo proceso kokybės gerinimo, kiekvienais metais atliekami įvairūs darbai, gerinantys technines ugdymo ir ugdymosi sąlygas. Telšių rajone veikia 40 švietimo įstaigų. Šiemet jose atliktus ir suplanuotus remonto darbus pristato Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Imantas Motiejūnas.

Skaistė Sadonytė
Telšių rajono savivaldybės administracijos atstovė spaudai

Švietimas — valstybės remiama prioritetinė visuomenės raidos sritis. Visuomenės modernumas priklauso ir nuo to, kaip švietimo sistema geba prisitaikyti prie asmens poreikių ir galimybių. Telšių rajono savivaldybė nuolat tobulina švietimo įstaigas, siekiant užtikrinti tinkamas sąlygas ugdyti ir ugdytis, įgyvendinant įvairius reikalavimus, laikantis saugumo, higienos normų.

Remontuojamos švietimo įstaigos
„Dalis Telšių rajono švietimo įstaigų yra renovuotos, į kitas dar turime investuoti nemažas lėšas. Kadangi poreikis yra didesnis už finansines galimybes, atlikti visų reikalingų darbų vienu metu nėra galimybės — daliai įstaigų reikalingas didesnis ar mažesnis remontas. Telšių rajono savivaldybė pagal finansines galimybes kiekvienais metais remontuoja švietimo įstaigas: keičia duris, langus, stogo dangas, remontuoja vidų ir išorę, atlieka kitus būtinus darbus. Nuo šių metų pradžios įvairių darbų buvo atlikta dalyje mokyklų ir ikimokyklinių įstaigų, lėšas nukreipiame ne tik į miesto, bet ir kaimo vietovėse esančias mokyklas“,— informuoja Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Imantas Motiejūnas.
Šiemet jau atlikti ar bus vykdomi šie remonto darbai švietimo įstaigose: lopšelyje-darželyje „Berželis“ apšiltinta fasado siena, „Žemaituke“ — salės remontas, „Nykštuke“ — salės ir grupių remontas, „Germanto“ progimnazijoje tvarkomos grindys koridoriuose ir technologijų kabinete, Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijoje keičiamos vidaus laiptų pakopos ir turėklai, tvarkomas apšvietimas klasėse, taip pat numatyta remontuoti lauko laiptus. „Atžalyno“ progimnazijoje šiemet finansuojamas lauko durų keitimas, „Džiugo“ gimnazijoje — sporto salės krepšinio lentų keitimas bei kabineto perkėlimo darbai, Eigirdžių pagrindinėje ir Dailės mokyklose pakeisti langai.
Varnių lopšelyje-darželyje „Raudonkepuraitė“ bus remontuojama stogo danga, dažomos lubos, skardinami kaminėliai, „Saulėtekio“ pradinėje, Ubiškės ir Buožėnų darželiuose-mokyklose, lopšelyje-darželyje „Eglutė“ tvarkomos tvoros. „Eglutėje“ taip pat bus tvarkomas ir įrengiamas pėsčiųjų takas, atliekamas sanitarinių mazgų remontas. „Kranto“ progimnazijoje numatyta įrengti stadiono apšvietimą, daug įvairių darbų atlikta ar numatyta šiemet atlikti ir kitose rajono švietimo įstaigose.
Imantas Motiejūnas, Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius:
— Statybiniai darbai, užtikrinantys saugią, jaukią, higienos normas atitinkančią aplinką, yra svarbu, o pats švietimo organizavimas yra prioritetinė Savivaldybės sritis, kurioje pokyčių reikalauja ne tik besikeičiantys visuomenės poreikiai, bet ir kintančios nuostatos ir reikalavimai ekonomikos, socialinėje, kultūros srityse švietimo srityje svarbus ne tik pedagogų, bet ir Savivaldybės indėlis — ateities švietimas priklauso nuo to, kokius prioritetus kelsime ir kokią švietimo strategiją kursime. Besidžiaugdami padarytais darbais, turime planuoti ir ateities užduotis. Linkėdamas prasmingų naujųjų mokslo metų, raginu moksleiviais rūpintis ne tik švietimo įstaigose, bet ir keliuose, kuriuose vis dar pasitaiko išsiblaškiusių vaikų.