Žaibo greičiu atleido „Telšių autobusų parko“ direktorių

Saulius Bucevičius piktinosi dėl netikėto atleidimo.

Naujai sudaryta UAB „Telšių autobusų parkas“ valdyba, kuriai vadovauja Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Almantas Lukavičius, atleido iš pareigų įmonės vadovą Saulių Bucevičių.

Alvydas Ivoncius

Direktoriai gaudavo priedus
S.Bucevičius daug metų buvo Darbo partijos narys, ne kartą išrinktas į Seimą. Darbo partijai braškant per siūles, S.Bucevičius ją paliko ir įstojo į Lietuvos liberalų sąjūdį, bet dar kartą tapti Seimo nariu nepavyko. Užtat laimėjo konkursą UAB „Telšių autobusų parkas“ direktoriaus pareigoms užimti. Aišku, ryšiai su Telšių rajono darbiečiais nebuvo nutrūkę. Įmonės valdybai, priimant S.Bucevičių į darbą, vadovavo tuometis Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, darbietis Rimantas Žebrauskas.
Nors „Telšių autobusų parko“ veiklos rezultatai nedžiugino, rajono valdžia direktoriams buvo labai maloni. Paskaitykite, ką šiemet nustatė Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai, atlikę korupcijos rizikos vertinimą Savivaldybės įmonėse: „Taip pat, vertinant UAB „Telšių autobusų parkas“ vadovo darbo užmokesčio mokėjimo tvarką, nustatyta, kad darbo užmokestis valdybos sprendimu buvo nustatytas tik buvusiam įmonės direktoriui 2013 metais. Iš 2013 metų valdybos protokolo neaišku, kokiais kriterijais remiantis ši Savivaldybės įmonė buvo priskirta IV kategorijai, kodėl buvusiam įmonės vadovui buvo nustatytas maksimalus pastoviosios dalies pareiginės kategorijos koeficientas (4,9) ir 30 proc. priedas prie mėnesinio atlyginimo, kuris, atsižvelgus į įmonės ūkinės-finansinės veiklos rezultatus, daugiau nebuvo peržiūrėtas/keistas.
2017 metais naujai paskirtam įmonės vadovui S.B. (Sauliui Bucevičiui) taip pat buvo nustatytas analogiškas pareiginės kategorijos koeficientas (4,9) ir 30 proc. priedas prie mėnesinio atlyginimo, tačiau neaišku kokiais kriterijais buvo remtasi priimant šį sprendimą. Be to, pastebėta, kad nei valdybos posėdžio protokole, nei įmonės direktoriaus S.B. darbo sutartyje nėra duomenų apie jam nustatytą darbo užmokestį, t.y. darbo sutartyje neįrašyta viena iš pagrindinių darbo sutarties sąlygų — direktoriui nustatytas darbo užmokestis ir priedas prie mėnesinės algos“.
O mes papildome: tuo tarpu, kai direktoriai gavo dideles algas, paprasti darbuotojai nuolat skundėsi dėl mažų. Rajono vadovams, įmonės valdybos pirmininkams K.Gusarovui, R.Žebrauskui tai buvo žinoma, bet kas iš to?

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 75 (10187)