Tryškių Lazdynų Pelėdos gimnazijos vaikų darželyje maitinimas pagerės

Telšių VMVT nustatė kryžminę taršą: patiekalai dedami į šlapius termosus, o ant makaronų uždėtas guliašas plastikinėje dėžutėje.

Laikraščio „Kalvotoji Žemaitija“ redakcija ištyrė Tryškių gyventojo Vaidoto Sakalausko skundą dėl maitinimo Tryškių Lazdynų Pelėdos gimnazijai priklausančiame vaikų darželyje.

Justina Lukošienė

Skunde teigiama, jog tėvams neramu dėl jų vaikų, pargrįžtančių iš darželio, savijautos. Anot tėvų, jų atžalos atrodo lyg būtų nevalgę, nors pagal grafiką jie neseniai turėjo valgyti karštus pavakarius-vakarienę.
Kalbantis su tėvais, atskleistos nemalonios detalės — kai kurie vaikai po darželio vėmė ir viduriavo. Visų nuostabai, paaiškėjo, jog vakarienė išverdama dar prieš pietus, pagamintas maistas atvežamas gimnazijos autobusu 12 valandą, o patiekiamas tik 16 valandą. Nenuostabu, jog ne visi vaikai noriai valgo šaltą maistą. Pasipiktinusius tėvus taip pat neramina, kaip laikomas atgabentas maistas darželio valgykloje. Jų teigimu, maisto laikymas ir tvarka neatitinka higienos normų. Paaiškėjo, kad tai tęsiasi nuo rugsėjo mėnesio pradžios. Kalbėtasi su darželio auklėtojomis, kurios užtikrino informavusios vadovybę apie šią problemą, bet iki šiol nesulaukė atsako. Skundo autorius irgi tvirtino, kad kreipėsi į Tryškių Lazdynų Pelėdos gimnazijos direktorių, taip pat Telšių valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, tačiau reikalai nesitaiso.
Tryškių Lazdynų Pelėdos gimnazijos direktorius Juozas Maneikis patikino, jog valgykloje atliktas patikrinimas ir išsiųstas raštas VšĮ „Bruneros“ dėl geresnių termosų maistui laikyti, nors to buvo prašoma jau nuo rugsėjo mėnesio.
Visame šios situacijos įkarštyje pakalbinus Telšių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininką-valstybinį veterinarijos inspektorių Zigmą Nevardauską, iš pradžių nepaaiškėjo naujų detalių, kurios patvirtintų ar paneigtų tėvų nuogąstavimus. Pašnekovas negalėjo nieko detalizuoti, kol neatlikti visi tyrimai, kurie gali kažkiek užtrukti, bet pridūrė, jog sunegalavusių vaikų tėvai, visų pirma, turėtų kreiptis į savo gydymo įstaigą, kad būtų atlikti visi medicininiai tyrimai, nustatant tikslią negalavimų diagnozę.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 90 (10202)