Širdis nuspalvino Spalvoto meduolio šventė

Kairėje: šventės ambasadorė — Laima Jurytė-Zakarauskienė.

Jau tampa tradicija, jog per Spalvoto meduolio dieną — paskutinį lapkričio šeštadienį — iškrenta sniegas ir kartu su šventės dalyviais mieste kuriame artėjančių švenčių ir gerumo kupiną jausmą. Septinti metai Telšiuose vyksta Spalvoto meduolio diena.

Laima Jurytė-Zakarauskienė
Ambasadorė

Šiais metais renginys vyko nuo 10 iki 17 valandos kavinėje „Pitliaus skanėstai“. Šventėje nuspalvinta apie 600 meduolių, kuriuos vaikai turėjo galimybę neštis į namus, o palinkėjimą palikti globojamiems vaikams, seneliams. Savanoriška veikla prisidėjo net 20 žmonių. Džiaugiamės, kad Spalvoto meduolio renginyje padeda įvairaus amžiaus telšiškiai. Šiemet savanorystėje dalyvavo trys vaikai su mamomis, paaugliai, globotiniai, įstaigų atstovai ir kt. Spalvoto meduolio šventėje visada sklinda džiaugsmas, šypsenos, gerumas.
Meduoliai ir linkėjimai perduoti Telšių vaikų globos namų vaikams, Telšių senelių namų gyventojams, bendruomeninių namų „Kurkime vaikams rytojų“ vaikams. Nenuspalvinti meduoliai perduoti Telšių socialinių paslaugų centrui, kurio darbuotojai juos nuveš į šeimas ir pradžiugins vaikučius. Už bendradarbiavimą nuoširdžiai dėkojame Telšių socialinių paslaugų centrui, Telšių vaikų globos namams, VšĮ „Kurkime vaikams rytojų“, asociacijos „Mes šeima“ nariams.
Spalvoto meduolio organizatorių ir iniciatorių vardu nuoširdžiai dėkojame pagrindiniam šventės rėmėjui Telšių rajono savivaldybei, kavinukei „Pitliaus skanėstai“, fotografui Rimgaudui Barauskiui, muzikos mokyklėlės „Conmusica“ vadovei Kristinai ir daineles dovanojusiems vaikučiams, „Foto fėjoms“, sesutėms Silvijai ir Virminai Steckytėms, Nijolei Činskienei bei jos mokinukėms Kamilei Vaitkutei ir Kornelijai Kazlauskaitei, gausiai savanorių komandai, be kurios gerumo, bendrystės šventė neturėtų tiek grožio ir prasmės.