Nusprendė: padės valdantiesiems prisiminti jų pačių iniciatyvą

Savivaldybės tarybos narys Algirdas Bacevičius ėmė ir atgaivino ne kieno nors kito, o Savivaldybės tarybos valdančiosios koalicijos iniciatyvą sumažinti mero patarėjų skaičių. Primename, kad, supykę ant mero Kęstučio Gusarovo, antrajame šios kadencijos Savivaldybės tarybos posėdyje mero patarėjų skaičių siūlė mažinti darbiečiai, „valstiečiai“, tvarkiečiai, liberalė bei uošvis ir žentas iš visuomeninio rinkimų komiteto „Mūsų Telšiai“.

Alvydas Ivoncius

Supyko dėl negaunamų kėdžių
Rašėme, kad ši iniciatyva labai panaši į kerštą merui Kęstučiui Gusarovui. Mat pirmajame posėdyje jis nepakluso daugumos užsispyrimui tuoj pat skirti Savivaldybės administracijos direktorių bei vicemerą, kadangi nebuvo gautos Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Valstybės saugumo departamento pažymos. Meras pareiškė, kad įstatymų nelaužys, nors dauguma labai norėjo saviškius paskirsti nedelsiant.
O antrajame posėdyje, vasaros pradžioje, jau atsirado iniciatyva sumažinti mero patarėjų skaičių nuo dviejų iki vieno. Liberalė Jolanta Rupeikienė aptiko ir priežastį: neva rajone sumažėjo gyventojų skaičius. Tačiau šis skaičius sumažėjo ne meru tapus K.Gusarovui, o „prie Kuizino“. Almantas Lukavičius pareiškė, jog reikia taupyti pinigus, tarsi to nereikėjo daryti, kai meru dirbo Petras Kuizinas.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 2 (10214)