Garbingi 95 metų jubiliejai Telšiuose

Meras Kęstutis Gusarovas sveikina Stanislovą Petreikį.

Gimtadienis — tai diena, kuri kiekvienam iš mūsų primena, kad metai skrieja nesustabdomai. Nors kartais ir atrodo, jog laikas praėjo šiek tiek per greitai, visgi tai gyvenimo patirtis ir akimirkos, kurios negrįžta.

Sausio pradžioje Telšiuose garbingus 95-erių metų jubiliejus šventė Stanislovas Petreikis, Veronika Jurkaitienė, Irena Galdikaitė bei Stasė Steckienė. Pasveikinti ir palinkėti kuo didžiausios sveikatos jubiliatams vyko Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas, mero pavaduotojas Kazys Lečkauskas bei Telšių miesto seniūnas Česlovas Ubartas.
Aplankytų jubiliatų gyvenimo istorijos skirtingos, bet įdomios. Stanislovas Petreikis su šypsena pasakojo, kad visą gyvenimą sunkiai dirbo, mėgo motociklus, o dabar gražius gyvenimo metus leidžia kartu su dukra Regina. Abu S.Petreikio tėvai taip pat buvo ilgaamžiai, todėl senolis įsitikinęs, kad tai — giminės bruožas. S.Petreikis vis dar sėkmingai vairuoja automobilį bei laukia pavasario, kai galės pradėti lauko darbus kieme.
Jubiliatė Veronika Jurkaitienė pasidalino atsiminimais apie savo gyvenimo istoriją, darbą tuomečiame ūkyje. Šiuo metu jubiliatės širdį džiugina ir nuotaiką visados praskaidrina gausus būrys artimųjų — V.Jurkaitienė turi dvi dukras, keturis anūkus ir net penkis proanūkius, kurių vyriausiasis jau sėkmingai šiemet baigs vidurinę mokyklą. „Dirbau daug ir labai sunkiai. Turbūt todėl dabar esu užsigrūdinusi ir sulaukiau šio jubiliejaus“,— paklausus, kur slypi ilgaamžiškumo paslaptis, atsakė jubiliatė.
Irena Galdikaitė Telšių rajono savivaldybės vadovus pasitiko savo namuose, o sulaukusiai garbingo amžiaus, moteriai kasdien padeda šalia esantys geros valios artimi žmonės.
„Visada, turėdamas galimybę aplankyti ir kuo didžiausios sveikatos palinkėti mūsų rajono gyventojams, klausiu, kur slypi ta ilgaamžiškumo paslaptis. O atsakymai visų skirtingi ir kartais net maloniai nustebinantys. Jaučiu didelę pagarbą ir atsakomybę prieš mūsų rajono gyventojus, kurie savo gyvenimo keliuose patyrė daug skirtingų ir net visos šalies istorijai svarbių akimirkų“,— apie gražią Telšių rajono savivaldybės įgyvendinamą tradiciją pasveikinti garbingo amžiaus jubiliejus švenčiančius rajono gyventojus kalba Savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas. (Telšių rajono savivaldybės inf.)