Imantas Motiejūnas pažadėjo „ištrinti neteisingą informaciją“. O kaip sekėsi?

(Pabaiga. Pradžia Nr. 32)

Kovo pabaigoje įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje, neįvardindamas „Kalvotosios Žemaitijos“, Savivaldybės administracijos direktorius Imantas Motiejūnas prabilo apie neva „neteisingą informaciją“, liečiančią jo vadovaujamos įstaigos darbuotojų atlyginimus. Primename, kad paskelbėme duomenis, jog keliems šimtams Savivaldybės administracijos darbuotojų po jų darbo vertinimo buvo padidinti atlyginimai ir tai rajonui per metus papildomai kainuos 374 tūkst. eurų. I.Motiejūnas pareiškė, kad svarstoma, kaip tą „neteisingą informaciją ištrinti“ ir pateikti „teisingą“. Pateikė, bet ne mūsų laikraščiui. O pateikta „teisinga informacija“ sukėlė nuostabą.

Alvydas Ivoncius

Tikrosios sumos didesnės
Išvardindama išlaidas, Regina Radimonienė pateikė dar vieną svarbią informaciją. Anot skyriaus vedėjos, atlikus darbuotojų veiklos vertinimą, kiekvienam valstybės tarnautojui planuota padidinti atlyginimą 1 koeficientu — 176 eurais. Todėl papildomai reikės 160 tūkst. eurų. O dirbantiems pagal darbo sutartis, planuota atlyginimus didinti mažiau — tik po pusę koeficiento, ir tam reikėjo beveik 71 tūkst. eurų. R.Radimonienė pripažino, kad kažkodėl norėta visų Savivaldybės administracijos valstybės tarnautojų ir dirbančių pagal darbo sutartis veiklą įvertinti labai gerai.
Manytume, toks sumanymas iškreivina vertinimo, kaip motyvacijos priemonės dirbti geriau, esmę: juk urmu visiems keliami atlyginimai. Tokiam tikslui reikėjo 231 tūkst. eurų. Bet po vertinimo prireikė 374 tūkst. eurų. Tad gauname 143 tūkst. eurų skirtumą. Iš kur tuos pinigus gaus Savivaldybės administracija? Kreipsis į Tarybą pakeisti biudžetą ar išsimokės paslapčia? Į šį klausimą I.Motiejūnas taipogi neatsakė.
Tačiau atkreipkite dėmesį, kad ponia R.Radimonienė pripažino štai ką: šiemet, palyginti su 2019 metais, Savivaldybės administracijos darbuotojų atlyginimams reikia 535 tūkst. eurų daugiau. Šuolis kaip reikiant. Ir dar turėkime omenyje, kad ši suma, pasak R.Radimonienės, be seniūnijų darbuotojų atlyginimų. O mes, omenyje turėdami 374 tūkst. eurų, kurių prireikė po darbuotojų darbo įvertinimo, manome, kad šiemet Savivaldybės administracijos darbuotojų atlyginimai didėja ne 535 tūkst. eurų, kaip teigia R.Radimonienė, o daugiau nei 700 tūkst. eurų, kadangi vien dėl darbuotojų vertinimo visų Savivaldybės administracijos darbuotojų atlyginimams reikia ne 231, o 374 tūkst. eurų. Be to, minėti 535 tūkst. eurų neaprėpia seniūnijų darbuotojų.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 33 (10245)

1 Komentaras

  1. Ko tikėjotės iš Motiejūno, skirdami jį į direktoriaus pareigas? Ar tikrai manote, kad jis tarnaus visuomenei? Naivuoliai…

Komentarai nepriimami.