Nepritarė Antikorupcijos komisijos ataskaitai. Kas nepatiko?

Vien perskaičius Algirdo Bacevičiaus parengtą Antikorupcijos komisijos ataskaitą, buvo aišku: valdantieji jai nepritars dėl jiems išrėžtos nemalonios teisybės.

Savivaldybės taryba nepritarė Antikorupcijos komisijos ataskaitai, kurią parengė šios komisijos pirmininkas Algirdas Bacevičius. Perskaitę ataskaitą, suprasite, kodėl jai valdantieji nenorėjo pritarti. Straipsnis parengtas pagal Antikorupcijos komisijos ataskaitą.

Alvydas Ivoncius

„Pravaikštininkė“ pasipiktino
Dažniausiai Savivaldybės tarybai pateikiamos blausios, neišsamios ataskaitos, o joms pritariama. Tačiau A.Bacevičiaus parengta ataskaita negalėjo nesuerzinti valdančiųjų, žinant, kaip jie linkę kovoti prieš korupciją.
Jau Tarybos komitetuose buvo aišku, kad ataskaitai valdantieji nepritars. Telšių rajono „valstiečių“ lyderę Vilmą Rumšienę jungtiniame komitetų posėdyje papiktino ataskaitoje įrašytas faktas, kad ji ir liberalė Jolanta Rupeikienė praleido keturis Antikorupcijos komisijos posėdžius iš šešių.
Jungtiniame komitetų posėdyje V.Rumšienė apkaltino A.Bacevičių neva šis nesugeba organizuoti komisijos posėdžių, nes keisdavo jų laiką. A.Bacevičius atsakė, kad patys komisijos nariai pareikšdavo negalintys dalyvauti jiems siūlomu laiku.
Be to, poniai V.Rumšienei nepatinka, kad gvildenami vis tie patys klausimai. O kas kaltas? Tai komisijos nariai nelanko posėdžių, tai Savivaldybės administracijos valdininkai kviečiami neatvyksta ar laiku nepateikia medžiagos.
Jungtiniame komitetų posėdyje apsijuokė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Almantas Lukavičius. Mat A.Bacevičius ataskaitoje rašė, kad nuvykti į seminarą, vykusį Seime, komisijos nariams nebuvo suteiktas automobilis. A.Lukavičius pareiškė, kad automobilis buvo suteiktas, reikėjo sėsti ir važiuoti. Tačiau gerokai anksčiau raštu I.Motiejūnas A.Bacevičiui paaiškino, kad automobilis buvo neskirtas dėl darbuotojos klaidos.

Skundus teikė vien pirmininkas
2019 metais iš viso buvo organizuoti septyni Antikorupcijos komisijos posėdžiai: įvyko šeši posėdžiai, vienas posėdis, nesusirinkus reikiamam Antikorupcijos komisijos narių skaičiui, atšauktas.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 36 (10248)

1 Komentaras

  1. nereikia manau kaltinti komisijos narių, kad jie nelanko posėdžių, nes iš viešai pateikiamos informacijos, susidaro įspūdis, jog penkis metus komisija svarsto vieną ir tą patį klausimą dėl Žemaitės gimnazijos tvoros…..

Komentarai nepriimami.