Kęstutis Gusarovas ir Imantas Motiejūnas: atitiko kirvis kotą

Iš šios nuotraukos matote, kad Imantas Motiejūnas medikus rusiška dainele, kurią atlieka su mafija siejamas, agresorių V.Putiną šlovinantis dainininkas, pasveikino savo, kaip Savivaldybės administracijos direktoriaus, „Facebook“ paskyroje. Kęstutis Gusarovas ir Imantas Motiejūnas išplatino sveikinimą Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga. Ar galime manyti, kad sveikinimas nuoširdus, jei meras ir I.Motiejūnas nieko blogo neįžvelgia, jei mieliau sveikinama rusiška nei lietuviška daina?

Rašėme, kad Savivaldybės administracijos direktorius Imantas Motiejūnas medikus pasveikino rusų dainininko Grigorijaus Lepso daina. Dainininkas yra aktyvus agresyvaus Rusijos prezidento Vladimiro Putino režimo šalininkas ir propaguotojas. Jis dėl ryšių su mafija į nepageidaujamų asmenų sąrašus įtraukas JAV, Didžiojoje Britanijoje, Latvijoje, Lietuvoje. I.Motiejūno sveikinimas išgarsėjo Lietuvoje, susilaukė kelių televizijų laidų, internetinės žiniasklaidos dėmesio. Deja, rajonas dar kartą liūdnai „išgarsėjo“. Dabar rašome, kaip į tai reagavo meras Kęstutis Gusarovas, dalis Savivaldybės tarybos narių.

Alvydas Ivoncius

Labai keistas mero atsakymas
Savivaldybės tarybos nariai konservatoriai Mantas Serva, Janina Bucevičė, Giedrė Nagienė, nepartiniai Algirdas Bacevičius, Martinas Leščiauskas kreipėsi į merą Kęstutį Gusarovą. Jie prašė, kad meras dėl nederamo elgesio pareikštų politinį nepasitikėjimą I.Motiejūnui.
Virė diskusijos ir internete. Dauguma smerkė I.Motiejūno poelgį, bet dalis ir gynė: neva nemaišykime politikos su muzika, kuo blogai, kad daina atlikta rusų kalba ir panašiai. Gynėjai tarsi užsimerkę nenorėjo matyti ir suprasti, kad I.Motiejūnas yra Lietuvos Respublikos įstaigos vadovas, kad dainininkas dėl ryšių su kriminaliniu pasauliu nepageidaujamas mūsų valstybėje. Problema ne daina, o atlikėjo statusas, I.Motiejūno pareigos. Svarbiausios rajone įstaigos vadovas, panašu, ir pats nesuvokia, ką blogo padaręs: jis irgi ragino „nemaišyti muzikos su politika“. Kitaip sakant, I.Motiejūnui nė kiek neatgrasu, kad sveikino medikus iš su mafija siejamo asmens lūpų sklindančia daina. Savivaldybės administracijos vadovui, panašu, sunku suvokti, kad nedera žmonių sveikinti su agresorių V.Putiną šlovinančio dainininko daina.

Pasirodo, ne ką kitaip valstybės tarnautojo vardą, prestižą, Lietuvos Respublikos valią dainininko atžvilgiu suvokia ir meras Kęstutis Gusarovas. Štai jo atsakymas tiems penkiems Savivaldybės tarybos nariams, kurie į jį kreipėsi:
„Jūsų aprašytą situaciją aiškinausi pasitelkdamas teisininkus, kolegas, kalbėjausi su pačiu Imantu Motiejūnu. Imantas Motiejūnas pasveikino medicinos darbuotojus su profesine švente, pridėdamas prie pasveikinimo muzikinį kūrinį rusų kalba savo asmeninėje „Facebook“ paskyroje. Jūsų 2020 m. balandžio 29 d. rašte „Dėl netinkamo administracijos direktoriaus I.Motiejūno elgesio viešojoje erdvėje“ teigiama, kad tokio turinio sveikinimas buvo paskelbtas ir Telšių rajono savivaldybės direktoriaus „Facebook“ paskyroje, tačiau tokios informacijos šioje paskyroje neradome. Aš, kaip meras, nevertinu asmeninėse „Facebook“ paskyrose skelbiamų įrašų“.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 39 (10251)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.