Dėl gatvės rekonstrukcijos ugniagesiai neįvažiavo į namo kiemą

Dėl rekonstrukcijos ugniagesiai įstrigo Respublikos gatvėje.

Neseniai rašėme, kad Respublikos g.73 daugiabutis gyvenamasis namas susidūrė su problema — gyventojai nebegalėjo įvažiuoti į kiemą. Mat įvažiavimo keliukas liko „pakibęs“ aukščiau naujai tiesiamo šaligatvio.
Po mūsų straipsnio UAB „Techsis“ namo gyventojui pranešė, kad laikinai sutvarkė įvažiavimą: papylė skaldos. Aišku, tai bėdą panaikina trumpam laikui. Įvažiavimą į namą reikės pertvarkyti, jį pažeminant, kad „nekybotų“ aukščiau šaligatvio. Tačiau kada tai bus padaryta, neaišku. Žmonės piktinosi, kad, „pakibus“ įvažiavimui į kiemą, ne tik jie negalės įvažiuoti, bet ir greitosios medicinos pagalbos ar kitos tarnybos.
Praėjusį šeštadienį nutiko tai, ko baiminosi gyventojai: į kiemą negalėjo įvažiuoti ugniagesių automobilis. Tačiau ne dėl „pakibusio“ įvažiavimo, sujungto skalda su šaligatviu, o dėl statybinėmis medžiagomis užgriozdintos gatvės. Ugniagesių automobiliui dėl tų medžiagų bei susiaurėjusios gatvės nebuvo kaip įsukti į namo kiemą.
Gyventojai pastebėjo, kad laiptinėje pasklido dūmai. Jie veržėsi iš vienos moters buto. Pasirodo, ji virė dešreles ir užsnūdo. Dešrelės pradėjo svilti, pasipylė dūmai. Gyventojai patys kaimynę išgelbėjo nuo apsinuodijimo dūmais. Bet prieš tai iškvietė ugniagesius, nes nežinojo, kas vyksta kaimynės bute: o gal gaisras? Laimė, gaisras nebuvo kilęs, nes ugniagesiai nebūtų galėję privažiuoti arčiau namo. Jiems būtų reikėję gesinimo žarnas tempti iš gatvės per kiemą į namą. („KŽ“ inf.)

4 Komentarai

  1. Tai čia dar nieko. Tryškių gatvėje stovi per vidurį įvažiavimo į namą vandens paėmimo kranas gaisrui gesinti. Jau elektrikai senai suprato savo spintas statyti ant sklypo ribos, bet vandentiekiui sovietinis mentalitetas dar kokius 50 metų bus. Bus įdomu jei jį taip ir paliks.

  2. Telšių vandenims vadovavo socialdemokratad, berods ir dabartinis socialdemokratas, meras ifgi. O jiems svarbiausia žmogus.

  3. Ko jūs sergat ne savom ligom. Man rodos klaipėdoje buvo panašus atvejis, šalia įvažiavimo stovėjo. Tai senis nusipirkęs naują mersą bamperį ir lempą sumalė. Draudimas apmokėjo, o paskui į teismą. Dabar klaipėdoje yra tokia taisyklė, hidrantai statomi trasos gale, kad niekam nemaišytų. Ir čia bus tas pats, laiko klausimas tik.

Komentarai nepriimami.