„Turiningos vasaros 2020“ palydėtuvės su prasmingais posmais

Grupė vasarą „Žemaitijos piene“ pasidarbavusių moksleivių ir studentų su įmonės darbuotojais.

„Žemaitijos pieno“ bendrovė kasmet puoselėja sveikintiną tradiciją — suteikia galimybę įmonės darbuotojų ir ūkininkų vaikams vasaros atostogas praleisti turiningai, darbuojantis jos gamybos padaliniuose ir kituose skyriuose. Tai ne tik finansinė nauda, bet ir nuo mokyklinių dienų skiepijamas prasmingo laiko leidimas, savirealizacija, kurioje nauji potyriai ne vienam gali tapti akstinu ateityje renkantis profesiją.

Algirdas Dačkevičius

Šią vasarą didžiausioje Žemaitijos sostinės įmonėje panoro pasidarbuoti 90 moksleivių, tarp kurių buvo ir studentų, atostogų metu vis pargrįžtančių į pamėgtą įmonę, kur jie laukiami ir apgaubiami rūpestingu dėmesiu.
Tai paliudijo ir įmonės mokymų salėje surengtos simbolinės palydėtuvės „Turininga vasara 2020“. Pirmiausia personalo ugdymo vadybininkė Kristina Sutkienė padėkojo jauniesiems darbštuoliams už sąžiningą ir stropų darbą įmonėje, o vėliau pristatė renginio programą.
Personalo ir teisės direktorė Benjamina Plauškienė savo sveikinimo žodyje pasidžiaugė kiekvieno „vasariniu indėliu“ į bendrą įmonės darbų aruodą, taip pat išreiškė viltį, jog kai kam pirmieji darbiniai žingsniai „Žemaitijos piene“ gali turėti įtakos ir tolesniam profesiniam pasirinkimui gyvenime.
Direktorė glaustai pristatė įmonę su jos padaliniais, kalbėjo, jog čia sukurta rajone daugiausiai darbo vietų, o daugelis įmonės populiariausių produktų perkamiausi mūsų šalyje, taip pat eksportuojami į arti 40 pasaulio šalių. Aptardama kelias dešimtis įvairiausių įmonės naudų, B.Plauškienė pastebėjo, jog viena iš jų — jauniems žmonėms, pasirinkusiems įmonei reikalingą profesiją, studijuoti, gaunant „Žemaitijos pieno“ stipendiją.
Direktorė ypač pasidžiaugė tais moksleiviais, kurie sugeba puikiai derinti mokslą ir darbą, pastebėdama, jog trejetas abiturientų, iš brandos egzaminų gavusių 100 balų, yra iš įmonėje dirbančių šeimų. Mokslo pirmūnų tėveliams įteikti įmonės generalinio direktoriaus Roberto Pažemecko padėkos raštai, kuriuose dėkojama už šeimose vaikams išugdytas svarbiausias pamokas — darbštumą, atsakingumą, lyderystės siekį.
Vėliau savo sėkmės įmonėje istorijomis pasidalino prekybos vadovo asistentė plėtrai Edita Liaugaudienė, transporto vadovas Ramūnas Dargis ir gamybos direktorė Monika Jasiulionienė. Specialistų kalbose nuskambėjo svarbiausi akcentai: būti žingeidiems, atkakliai siekti savo tikslų, išsiugdyti sugebėjimą efektyviai dirbti savarankiškai ir komandoje. Pasak R.Dargio, gyvenime svarbiausia laikytis nerašytos trejybės — minties, žodžio ir veiksmo vienybės, o pagrindinis tikslas turi būti laimė. Kitaip tariant, būkite laimingi ir viską pasieksite!
Prasminga „Turiningos vasaros 2020“ jungiamąja grandimi tapo Josefo Radjardo Kiplingo eilėraščio „Jei“ posmai, kuriuos protarpiais viso renginio metu lietuvių ir anglų kalbomis mintinai deklamavo grupėmis pasiskirstę moksleiviai. Tai labai simboliška, nes šis eilėraštis jauniems žmonėms — jų credo, skatinantis ugdyti kilniausias žmogiškąsias savybes, kurios labai pravers gyvenime.
Visiems vasarą įmonėje pasidarbavusiems įteikti įmonės generalinio direktoriaus Roberto Pažemecko padėkos raštai.
Penktą vasarą įmonėje dirbusi Goda Steckytė „Žemaitijos pieno“ įmonės slenkstį peržengė, būdama šešiolikametė. Dabar ji — Klaipėdos universiteto trečio kurso studentė. Šioje įmonėje darbuojasi ir merginos tėtis. Goda labai patenkinta darbine atmosfera ir kiekvienos vasaros laukia su nekantrumu, kada galės grįžti į pamėgtą įmonę. Daugiausiai buvo pirmąją vasarą dirbusių moksleivių. Airidė Mineikaitė šiemet mokysis paskutinius mokslo metus Žemaitės gimnazijoje. Ji darbavosi Lydytų-fasuotų sūrių gamybos padalinyje. Pasak merginos, iš pradžių buvo nelengva, bet vėliau darbas tapo įprastu ir mielu. Airidė planuoja studijuoti mechaninę inžineriją ir neslepia minties, jei susiklostys palankios aplinkybės, grįžti į „Žemaitijos pieno“ įmonę. Evelina Martinkutė — sediškė, o įmonėje ji panoro pasidarbuoti, nes čia dirba jos mama. Mergina šiemet lankys 10 Vytauto Mačernio gimnazijos klasę. Ateityje ji žada studijuoti civilinę inžineriją. Evelina būtų patenkinta, jei ateityje galėtų darbuotis „Žemaitijos piene“. Šiemet pirmoji darbinė vasara ir šešiolikamečiui Žemaitės gimnazistui Lukui Sutkui. Puikiais sportiniais rezultatais Lietuvoje garsėjantis lengvaatletis nevengia darbo, todėl pasiryžęs ir kitą vasarą pasidarbuoti „Žemaitijos piene“.
Vėliau renginio dalyvai įsiamžino bendroje nuotraukoje ir vaišinosi „Žemaitijos pieno“ įmonės gardumynais. Jie atsisveikino su turininga šiųmete vasara „Žemaitijos piene“, kiekvienas širdyje išsinešdamas po prasmingą Josefo Radjardo Kiplingo eilėraščio „Jei“ posmą — kas į mokyklą, o kas — į studijas. Daugelis — iki kitos vasaros…

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.