Didžiausia šių metų fiesta amfiteatre

Praėjusį šeštadienį Telšių miesto amfiteatre surengtas VIII tarptautinis šokių festivalis, kuriame, organizatorių teigimu, drauge su atlikėjais dalyvavo apie 3 tūkst. žiūrovų. Tai tikra fiesta, linksminusi miestelėnus, ypač jaunimą, net šešetą valandų.

Algirdas Dačkevičius

Pasak festivalio sumanytojo ir jo organizatoriaus, šokių grupės „Divain“ vadovo Deivydo Račkausko, šiemet renginio programą pakoregavo COVID-19 pandemijos grėsmė, todėl į jį neatvyko kolektyvai iš Latvijos ir Estijos. Tačiau tai nesumenkino festivalio dvasios.

Festivalyje, be telšiškių, dalyvavo svečiai, atvežę po keletą kolektyvų, iš Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Mažeikių, Tauragės, Gargždų, Šilutės, Šilalės, Pasvalio, Kuršėnų — iš viso 27 kolektyvai. Per šešetą valandų — nuo 16 iki 22 val. — atlikti 55 šokiai, kuriuos šoko 720 dalyvių.
Pasak vadovo, rengiant tokius festivalius, labai daug laiko reikia sugaišti ir energijos paaukoti, ieškant rėmėjų. Džiugu, kad atsiranda geros valios žmonių. Taip pat jis nori padėkoti Lietuvos kultūros tarybai, Telšių miesto seniūnijai, rajono žiniasklaidai. Vadovas atskirai paminėjo modernių svečių namų ir restorano ant Viešvėnų tvenkinio kranto „Levander Inn“ savininkus, kurie pasiūlė šiųmečio festivalio idėją — kviesti kolektyvus į „Meškų miestą“. Kad žodžiai nesiskirtų nuo darbų, jie į festivalį atgabeno savo sukurtą simbolinę mešką.
„Šventė tokia ir turi būti, nepakanka pasirodyti dvejetą valandų ir po to išsiskirstyti. Būtumėte matę, kaip po mūsų renginio šurmuliavo miestas, kiek jam suteikta gyvybingumo, žinoma, visur laikantis visų atsargumo priemonių dėl COVID-19“,— įtikinamai ir energingai pasakojo festivalio organizatorius.
Beje, jis pageidautų, kad Savivaldybės biudžete atsirastų „eilutė“ šokių festivaliui surengti, nes tokios šventės organizavimas — visų bendras reikalas, Telšių garsinimas Lietuvoje, o prie normalių sąlygų — ir užsienyje. Be to, vietos verslas, ypač kavinės, po tokio renginio tik džiaugiasi, nes ten plūsteli svečiai.
Šiųmetį festivalį savo pasirodymu labai pagyvino „OG Version“ (tikrasis Lietuvos atlikėjo, reperio vardas — Dominykas Ježeris). D.Račkauskas džiaugiasi, kad didžiausia metų šventė amfiteatre pavyko, o skeptikams, kurie po nosim sumurma „šventė kaip šventė“, jis atsako savo šokių kolektyvo „Divain“ šūkiu: „Tik dirbkit tiek, kiek mes, ir Lietuva bus gražesnė!“
Šventės kulminacija — vakaro dangų nušvietę įspūdingi fejerverkai.