Užuot smulkiau išsiaiškinę, sukėlė triukšmą ir nurimo

2018 metais buvo sudaryta sutartis dėl šių trijų autobusų išperkamosios nuomos.

Savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijai Savivaldybės administracija perdavė informaciją apie trijų autobusų pirkimą. Komisijos nariams beliko vien pasiskaityti, nes savo nutarimus jau buvo priėmę Šiaulių apygardos prokuratūra, STT Šiaulių valdyba, Viešųjų pirkimų tarnyba. Komisijos posėdyje Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Almantas Lukavičius sakė, kad įtaria, jog vienas autobusas, kuris turėjo būti mažai naudotas, važinėjosi maršrutais Šiaulių rajone.

Alvydas Ivoncius

Nustatė konkurso pažeidimų
2018 metų spalio 5 dieną UAB „Telšių autobusų parkas“ paskelbė viešo pirkimo konkursą dėl dviejų M2 klasės autobusų pirkimo lizingo būdu. Konkurse dalyvavo vienintelė firma — UAB „Ridvija“. Ji pasiūlė tris „VW Crafter“ nedidelius autobusus. Naujai įsigytais autobusais pakeistos senos „Telšių autobusų parko“ transporto priemonės.
Konkurso sąlygose buvo numatyta, kaip autobusai turi būti pritaikyti pirkėjo pageidavimu. Viešųjų pirkimų tarnyba nustatė, kad planuota pirkimo vertė buvo 211 tūkst. 750 eurų, o „Ridvija“ pasiūlė autobusus įsigyti už 210 tūkst. 540 eurų.
Viešųjų pirkimų tarnyba nustatė, kad, pasirodo, „Ridvijos“ siūlomi autobusai taip, kaip konkurso specifikacijoje pageidavo „Telšių autobusų parkas“, modifikuoti buvo dar 2017 metais. Be to, pasak Viešųjų pirkimų tarnybos, konkurso sąlygose autobusams modifikuoti pagal „Telšių autobusų parko“ pageidavimus buvo nustatytas trumpas 30 dienų terminas, kas galėjo sumažinti konkurso dalyvių skaičių.
Viešųjų pirkimų tarnyba pareiškė, kad „Telšių autobusų parkas“ pažeidė lygiateisiškumo, nediskriminavimo, proporcingumo ir skaidrumo principus. Lyg maža to, „Telšių autobusų parkas“ pagal „Ridvijos“ pageidavimą pakeitė konkurso sąlygas. Viešųjų pirkimų tarnyba nustatė, kad pakeitimai buvo svarbūs, todėl pirkimo sąlygų nebuvo galima tikslinti, o reikėjo konkursą skelbti iš naujo. Pakeitimai būtų paskatinę konkurse dalyvauti daugiau pardavėjų.
Bendrovė „Telšių autobusų parkui“ pardavė tris autobusus, pasiūlyme įrašydama, kad rida iki 1000 kilometrų. Bet iš autobusų perėmimo akto matyti, kad vieno autobuso rida buvo 1102 kilometrai. Kadangi „Telšių autobusų parkas“ priėmė pasiūlymą, kuris neatitiko pirkimo dokumentų, buvo pažeisti teisės aktai.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 91 (10303)

 

2 Komentarai

Komentarai nepriimami.