Plaukai tapo silpni? Laikas tikrinti sveikatą arba keisti plaukų priežiūrą!

Jei ilgą laiką džiaugiatės sveikais plaukais, tačiau pastaruoju metu vis labiau pastebite, jog jie slenka, tapo itin silpni, išsausėję, tuomet laikas sunerimti. Plaukų būklė dažniausiai pablogėja dėl kokios nors priežasties. Tai gali būti susiję su sveikata arba su naudojamomis plaukų priemonėmis. Bet kokiu atveju, tuo reikia pasidomėti ir kuo greičiau spręsti. Susigrąžinti plaukų dailumą yra daug sunkiau nei jį prarasti, todėl iškart vertėtų nusiteikti, jog tai gali užtrukti. Pirmiausia, būtina pasitikrinti sveikatą, ar netrūksta vitaminų, ar nėra ligų, galinčių turėti įtakos netikėtam plaukų būklės prastėjimui. Jei sveikata nėra dėl ko skųstis, tuomet reikia atkreipti visą dėmesį į tai, ką naudojate savo plaukams ir ar nealinate jų netinkama priežiūra. Taigi, jei skundžiatės vis blogėjančia plaukų būkle, verta sužinoti kokios priežastys tam gali turėti įtakos.

Skydliaukės sutrikimai
Skydliaukės veiklos sutrikimai tarp moterų yra gana plačiai paplitę, tačiau ne visuomet galima pastebėti akivaizdžius simptomus. Kartais jie būna nežymūs, todėl apie galimus sutrikimus niekas nepagalvoja. Dažnais atvejais, kai susiduriama su skydliaukės ligomis, tai atsiliepia plaukams. Kai kurios moterys skundžiasi, jog jie nebe tokie gyvybingi kaip anksčiau, o kitoms jie tiesiog pradeda slinkti, silpnėti. Taigi, pastebėjus, jog plaukai sausi, slenkantys, silpni ar labiau lūžinėjantys, verta pasitikrinti ar to priežastis negali būti skydliaukės sutrikimai.

Ligos
Į blogąją pusę pasikeitusi plaukų būklė gali pranašauti ir apie kitokias ligas. Susilpnėti plaukai gali ir dėl infekcijos ar gripo. Taip pat įtakos gali turėti ir hormoniniai pokyčiai, diabetas. Kai kuriais atvejais plaukų būklė keičiasi ir dėl vartojamų vaistų, kurie reikalingi dėl ligos. Retesniais atvejais plaukų būklei įtaką daro antibiotikai, kontraceptinės tabletės bei antidepresantai.

Gyvenimo būdas
Kaip ir daugelis kitų dalykų, taip ir plaukų būklė gali keistis, kai suprastėja gyvenimo būdas. Daugelis žino, jog nuolat jaučiant stresą, galima pražilti, tačiau ir plaukų susilpnėjimas, slinkimas gali nuo to priklausyti. Dažniausiai plaukų būklė suprastėja per porą savaičių prasidėjus streso pilnam laikotarpiui. Jei jis tampa nuolatiniu palydovu, tuomet plaukų būklę pagerinti tampa labai sunku. Taip pat prisidėti prie prastėjančios plaukų būklės gali ir nepilnavertė mityba, vitaminų trūkumas bei žalingi įpročiai. Gyvenimo būdui pagerėjus, po truputį atsigauna ir plaukai.

Netinkama priežiūra
Kartais sveikata yra puiki, tačiau plaukai atrodo lyg šieno kupeta. Taip dažnais atvejais gali būti dėl prastos jų priežiūros. Jei galvą ir plaukus plaunate kasdien, naudojate sausinančius šampūnus su aršiais plovikliais ir nenustojate plaukų tiesinti ar garbanoti su karštomis žnyplėmis, tuomet tikėtis vešlių, sveikų plaukų būtų naivu. Karštis, dažymas, nesaugojimas nuo saulės spindulių gali pakenkti plaukų būklei, ypač, jei nesistengiama padarytos žalos kompensuoti. Rekomenduojama stengtis atsisakyti plaukams kenkiančių įpročių ir dažniau juos drėkinti, maitinti tinkamomis priemonėmis. Padėti gali kondicionieriai, plaukų serumas, intensyvios plaukų kaukės, aliejukai. Šių priemonių didelį pasirinkimą galite rasti el. parduotuvėje www.kosmetikosparduotuve.lt

Netinkamos priemonės
Kartais sugadinti plaukus gali ir nekokybiškos, neaiškios sudėties plaukų priežiūros priemonės. Todėl visuomet reikia atkreipti dėmesį į ingredientus, iš kurių priemonė yra pagaminta. Kokybiškos priemonės prisideda prie plaukų puoselėjimo, todėl tinkamas plaukų serumas, plaukų kondicionierius bei kaukės gali daryti stebuklus. Deja, prastos priemonės tik sukuria iliuzija, jog plaukai švelnūs, paklusnūs, tačiau iš vidaus juos veikia neigiamai ir praėjus kuriam laikui pastebima, jog plaukai tapo nebegyvybingi.