Daugiabučio namo gyventoja ir namo komendantas 3 metus neranda bendros kalbos

Į „Kalvotosios Žemaitijos“ redakciją kreipėsi Kotryna Pukšmienė. Garbaus amžiaus moteris yra pasipiktinusi dėl Vilniaus g. 28 daugiabučio namo komendanto, kuris nereaguoja į I laiptinės gyventojų prašymus sutvarkyti daugiabučio namo sienos siūles. Pasak skundo autorės, situacija yra tragiška, nes nesutvarkytos namo sienos siūlės praleidžia drėgmę, todėl namuose kaupiasi pelėsis, nuo sienų krenta plytelės.

Justina Lukošienė

Telšiuose, Vilniaus 28 name, gyvenanti K.Pukšmienė pasakojo, kad ši problema tęsiasi jau trejus metus. „Namo komendantas vis kartoja, kad nėra lėšų, bet savo pusę susitvarkė — užtinkavo siūles, o I laiptinės gyventojai, kurie yra neįgalūs pensininkai, palikti likimo valiai. Tik aš kiek stipresnė, bet niekas nenori manęs klausyti“,— guodėsi moteris. Ji tvirtino, kad namo sienos siūlės yra ištrupėjusios, praleidžia drėgmę, todėl I laiptinės gyventojai dažnai turi kovoti su namuose besikaupiančiu pelėsiu, butuose net šildymo sezonu būna ganėtinai vėsu, nuo sienų krenta plytelės. „Mes net galėtume susidėti po kelis eurus cementui, kad užtinkuotų ištrupėjusias siūles, bet „Telšių butų ūkio“ statinių priežiūros inžinierius pasakė, kad viskas yra gerai, mes nieko nedarysime ir nuvijo mane šalin“,— sakė brandaus amžiaus telšiškė. Anot jos, 3 metus prašoma daugiabučio namo komendanto, jog suorganizuotų viso namo gyventojų susirinkimą, kurio metu informuotų apie sukauptas lėšas namo priežiūrai ir turimas butų skolas, pateiktų ataskaitas, išvardijant atliktus darbus pagal laiptines ir tam išleistas lėšas, tačiau šis vengia tai daryti.
„Jis tik suburba ir nueina. „Telšių butų ūkio“ statinių priežiūros inžinierius paklausė, kodėl mes atsisakėme namo renovacijos. Likau nustebusi, nes komendantas net neapklausė butų savininkų, ar su tuo sutinka, ar ne. Jis nederina su mumis būtinų namo priežiūros ir remonto darbų, susirinkimų neorganizuoja, todėl galima manyti, kad lėšos laiptinių priežiūrai paskirstomos neproporcingai“,— teigė K.Pukšmienė.
Susisiekus su daugiabučio namo komendantu Algirdu Domarku, šis sakė, kad skundo autorė yra gana konfliktiška asmenybė. „Tai yra buvusi komendantė, kuri, kai pradėjau eiti namo komendanto pareigas, nuolatos pila žibalą į ugnį, kiršina namo gyventojus. Buvo meistrai, kurie, paprašyti vidurinės laiptinės gyventojų, sutvarkė sienos siūles. Esu dirbantis, todėl neturiu laiko lakstyti. Sakiau jai, kad nueitų ir pakalbėtų su meistrais, pasakytų, jog yra tokia pati problema, tačiau ji nesugeba nueiti, tik reiškia nepasitenkinimą šaukdama. Kol nepradėjo kitų laiptinių tvarkyti, tol iš jos nebuvo nė pusės žodžio“,— kalbėjo daugiabučio namo komendantas. Telšiškis taip pat prisiminė situaciją, kai buvo išdaužtas I laiptinės durų stiklas, todėl iškvietė iš „Telšių butų ūkio“ meistrus, jog įdėtų naują, tačiau K.Pukšmienė juos išplūdo, apšaukė ir išvarė, liepdama, kad šie pakeistų ne stiklą, o duris. „Tegul kreipiasi į mane. Kas su manimi šneka, o ne šaukia, tai visi susikalba“,— sakė namo komendantas A.Domarkas.
SĮ „Telšių butų ūkis“ direktorius Adomas Domarkas pabrėžė, jog su tokia problema susiduria ne vienas daugiabutis namas ir patarė skundo autorei raštiškai išdėstyti visą situaciją, į kurią įsigilinęs pamėgintų paieškoti problemos sprendimo būdų. „Turime naują daugiabučių namų administravimo specialistą. Gal jam paskirčiau šią užduotį ir pavyktų rasti kažkokį sprendimą. Gal mums reikėtų įsikišti iš šono ir pabandyti tuos namo gyventojus suburti ir paprotinti“,— svarstė A.Domarkas.
Po dienos su mumis susisiekęs „Telšių butų ūkio“ direktorius pateikė galutines išvadas. „Nusiuntėme inžinierių, kuris užėjo į K.Pukšmienės butą ir viską apžiūrėjo. Mūsų specialistas patvirtino, jog namo siūlių tvarkyti nereikia, nes nebuvo pastebėta, kad jos praleistų drėgmę. Kaip išsiaiškinau, ši moteris yra buvusi namo komendantė ir susidaro įspūdis, jog negali pamiršti buvusių pareigų, nereikalingai nervinasi ir perdėtai rūpinasi, ko tikrai nereikia“,— dėstė „Telšių butų ūkio“ direktorius A.Domarkas.

1 Komentaras

  1. Kol mūsų namą prižiūrėjo butų ūkis irgi taip buvo. Kišosi kanalizacija ir t.t. Nėjo priprašyti, kad sutvarkytų, jiems geriau atkimšti..Pasikeitė komendantas, išėjome iš to ūkio ir pinigų sąskaitoje atsirado ir namas apsitvarkė.

Komentarai nepriimami.