Apie vakcinavimo nuo COVID-19 ligos proceso eigą

Sausio 13 d. Telšių rajono savivaldybėje VšĮ Telšių rajono pirminės sveikatos priežiūros centrui (Telšių r. PSPC) pradėjus vakcinaciją nuo COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos), vadovaujantis sveikatos apsaugos ministro įsakymu, pradėti skiepyti nurodytoms prioritetinėms grupėms priklausantys asmenys:
* darbuotojai, dirbantys mobiliuosiuose punktuose ir karščiavimo klinikose;
* pacientai, kuriems teikiamos palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugos, bei palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugas teikiantys darbuotojai;
* socialinės globos įstaigų gyventojai ir darbuotojai, socialines paslaugas asmens namuose teikiantys darbuotojai;
* asmens, visuomenės sveikatos priežiūros įstaigų ir kitų įstaigų laboratorijų darbuotojai, atliekantys COVID-19 ligos tyrimus, įskaitant ėminių paėmimą;
* COVID-19 ligos atvejų ir protrūkių epidemiologinę diagnostiką atliekantys specialistai, kurie vyksta į ligos židinius;
* kiti (likę) asmens sveikatos priežiūros įstaigų (privataus ir viešo sektoriaus) darbuotojai;
* vaistinių darbuotojai.
Vakcinacija nuo COVID-19 ligos atliekama Telšių apskrities verslo inkubatoriaus patalpose: Sedos g. 34A, Telšiuose.
Vakcinacijos sąrašai sudaromi pagal įstaigų Telšių rajono savivaldybės gydytojai pateiktus sutinkančiųjų skaičius, kurie perduodami vakcinaciją vykdančiam Telšių r. PSPC. Dėl asmenų duomenų Telšių r. PSPC susisiekia nurodytu įstaigos kontaktu.
Jei priklausote kuriai nors prioritetinei grupei, bet su Jumis nebuvo susisiekta ir neinformavote savo įstaigos vadovo apie norą pasiskiepyti, šią informaciją prašome perduoti Savivaldybės gydytojai Silvijai Martinkutei el. p. silvija.martinkute@telsiai.lt, tel. + 370 66544670.
Vėlesniuose etapuose, atkeliavus kitoms vakcinos partijoms, bus pradėta skiepyti kitas prioritetines grupes. Šeimos gydytojai jau dabar sudarinėja lėtinėmis ligomis sergančių ir vyresnių nei 65 metų amžiaus grupėse esančių pacientų sąrašus. Todėl raginame gyventojus, priklausančius minimoms grupėms ir nesulaukusiems šeimos gydytojo skambučio, kreiptis į aptarnaujančią sveikatos priežiūros įstaigą ir paprašyti įtraukti į norinčiųjų gauti vakciną sąrašus.
Dėl kitų, prioritetinėms grupėms nepriklausančių, gyventojų registracijos nurodymų iš Sveikatos apsaugos ministerijos dar negauta.