Įmonės valdybos sprendimo kaina — beveik septyni tūkstančiai eurų

Dėl „Telšių autobusų parkui“ sukeltos žalos kalta įmonės valdyba. Vargiai jos nariai prisiims atsakomybę ir gera valia atlygins nuostolius.

2019 metų rugsėjo 20 dieną UAB „Telšių autobusų parkas“ valdyba iš direktoriaus pareigų atleido Saulių Bucevičių. Valdyba savo sprendimo niekuo negrindė: tarsi kažkam mostelėjus „zadanijų lazdele“, ėmė ir atleido. S.Bucevičius kreipėsi į Telšių teismą, kuris jo ieškinį tenkino. Telšių apylinkės teismo sprendimą „Telšių autobusų parkas“ apskundė Šiaulių apygardos teismui. Jo teisėjai panaikino kolegų telšiškių sprendimą. S.Bucevičius kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą, skųsdamas Šiaulių apygardos teismo sprendimą. Aukščiausias Teismas iš dalies pakeitė Šiaulių apygardos teismo sprendimą. Bet „Telšių autobusų parkas“ dėl nemokšiško įmonės valdybos nutarimo atleisti S.Bucevičių turės jam sumokėti 6 tūkst. 736 eurus.

Alvydas Ivoncius

Išplatino laišką
S.Bucevičius, laimėjęs konkursą, „Telšių autobusų parko“ direktoriumi pradėjo dirbti 2017 metų rugsėjo pabaigoje. 2020 metais pasikeitė rajono valdžia, pasikeitė ir įmonių valdybos. „Telšių autobusų parko“ valdybai pradėjo vadovauti Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Almantas Lukavičius. O Savivaldybės, kaip akcininkės, teises įgyvendina Savivaldybės administracijos direktorius. Nauja valdžia sumanė iš „Telšių autobusų parko“ direktoriaus pareigų atleisti S.Bucevičių. Taip ir padarė.
Atleistas iš darbo S.Bucevičius Savivaldybės tarybos nariams išsiuntė laišką, kuriame aiškino: „Noriu Jus informuoti apie atleidimo aplinkybes. Ketvirtadienį, 2019 m. rugsėjo 19 d. 13 val. 30 min. buvau pakviestas atvykti pas A.Lukavičių (Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją. Redakcija). Atvykus man buvo suformuotas vienas klausimas: pasiūlyta išeiti iš darbo savo noru nuo rytojaus, bendru sutarimu, sumokant man vieno mėnesio atlyginimo išeitinę.
Paklausus, kokie yra šito pasiūlymo motyvai, man buvo pasakyta, kad dėl nedalyvavimo pavėžėjimo konkurse ir kad mano vadovavimo metai „praėjo tuščiai“. Aš bandžiau paaiškinti to nedalyvavimo priežastis ir jas pagrįsti ekonominiais ir finansiniais skaičiavimais, kuriuos mes su kolektyvu kartu atlikome, tačiau jis net nesiklausė ir neleido man kalbėti. Man atsisakius šito pasiūlymo, buvo pasakyta, kad rytoj bus kviečiama valdyba ir „mes vis tiek jau esame nutarę tave atleisti“. Iš konteksto supratau, kad tie „mes“ — tai ir Administracijos direktorius Imantas Motiejūnas ir kiti valdybos nariai. Todėl noriu paklausti Jūsų, ar ir Jūs, gerbiami Tarybos nariai, žinojote apie priimtą sprendimą iš anksto?

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 7 (10319)

 

 

 

 

2 Komentarai

  1. Kokios dar valdybos. Ar gali įmonės valdyboje būti biurokratas, kuris neturėjęs verslo, nedirbęs privačiame sektoriuje. Paviešinkit nepriklausomų narių sąrašus,pažiūrėsime kokie jie nepriklausomi.

Komentarai nepriimami.