Sunkiausias dviratis — vėl Degaičiuose

Prie sunkiausio pasaulyje dviračio — jo sukūrėjas Albinas Rimkus.

Degaičiai, seniūnijai vadovaujant Antanui Kontrimui, garsėjo sunkiausiu pasaulyje dviračiu, kuris buvo užregistruotas Gineso rekordų knygoje. Bet atsitiko taip, kad, seniūnui palikus postą, nebeliko ir dviračio. Degaitiškiai nutarė nepasiduoti ir pagamino naują gigantišką dviratį.

Algirdas Dačkevičius

Šiltą balandžio 21-osios popietę prie seniūnijos susirinko būrelis vietinių gyventojų ir žiniasklaidos atstovų pasigėrėti senojoje vietoje naujai įkurdintu sunkiausiu dviračiu pasaulyje. O kad tokiu jį galima vadinti, yra svarbus argumentas: dabartinis sveria 1800 kg, o pirmtakas „ginesininkas“ — nesvėrė nė pusantros tonos.
„Gaminau ir pirmąjį, ir antrąjį dviračius, kiekvieną kartą įgaudamas naujos patirties ir priimdamas naujų sprendimų“,— sakė Degaičių seniūnijos darbininkas Albinas Rimkus.
Kalbantis su auksarankiu meistru, kurį vietiniai kartais pavadina „metalistu“, paaiškėjo, kad jis didžiulį dviratį pagamino per dvejetą savaičių. Žinoma, pats medžiagų surinkimo procesas užtruko gerokai ilgiau.
„Jau pernai prieš šv. Kalėdas pradėjau rinkti medžiagas, daug padėjo ūkininkai ir metalu, ir tekinimo darbais, ypač Leonas, Marius ir Tomas Špakauskai“,— kalbėjo Albinas.
Netoliese buvęs Leonas Špakauskas pajuokavo, kad reikėtų suorganizuoti buvusio ir dabartinio seniūnų lenktynes sunkiausiais dviračiais. Įdomu, kas jas laimėtų, nes, pasak dabartinio dviračio autoriaus, šis, nors ir sunkesnis, bet greitesnis.
Seniūnas Leonidas Jegorovas, kreipdamasis į renginio dalyvius, buvo kuklus. „Dviratis vieną rytą tyliai išvažiavo, tai parodėme tvirtą žemaitišką charakterį, kad tyliai parvažiuotų į senąją vietą naujas dviratis — ir nė kiek ne prastesnis“,— sakė seniūnas. Jis padėkojo bendruomenės žmonėms už susitelkimą ir kūrybiškumą.
Degaičių kultūrinės veiklos organizatorė Virginija Keršienė kalbėjo: „Degaičių parkas su sunkiausiu dviračiu pasaulyje — mūsų vizitinė kortelė. Kai dviračio nebeliko, sulaukdavome daug klausimų, kur jis pradingo. Dabar ir vietos gyventojai, ir svečiai galės gėrėtis naujuoju gerokai gražesniu dviračiu“,— sakė degaitiškė. Ji taip pat dėkojo visiems talkininkams už benduomeniškumą. Padėkas talkininkams palydėjo jiems padovanotos Žemaičių kultūros draugijos pirmininko Stasio Kasparavičiaus knygos „Žemaitija — paslapčių žemė“ ir „Žemaite ir“.
Pasiteiravus Leonido Jegorovo, ar naujasis dviratis bus užregistruotas Gineso rekordų knygoje, jis apie tai tiksliai nekalbėjo. „Tarsimės su bendruomene ir drauge nuspręsime, o dabar laukia artimiausias mūsų renginys — Tulpmedžio žydėjimo šventė, tradiciškai organizuojama paskutinį birželio šeštadienį“,— sakė seniūnas.

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.