Kiek ir kokių drausminių nuobaudų buvo verti K.Gusarovas su I.Motiejūnu?

Pasirodo, dar praėjusių metų gruodį Savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyriaus Statybos poskyrio vedėjui Adomui Žvirzdinui paskirta drausminė nuobauda — pastaba — dėl padaryto tarnybinio nusižengimo. Šis faktas vertas išsamesnio nagrinėjimo. Nuobaudos paskyrimas A.Žvirzdinui susijęs su mero Kęstučio Gusarovo ar jo patarėjų, manytume, aplaidumu. Kita vertus, nuobaudos paskyrimas valdininkui tik patvirtina, kad ne visuomet laiku atsakoma į piliečių raštus. O dėl tokio elgesio, mūsų nuomone, krūvos nuobaudų buvo verti pats K.Gusarovas ir buvęs Savivaldybės administracijos direktorius Imantas Motiejūnas.

Alvydas Ivoncius

Mero komanda neva niekuo dėta
2020 metų rugpjūčio 20 dieną Savivaldybės tarybos narys Martinas Leščiauskas raštu kreipėsi į K.Gusarovą dėl gatvių apšvietimo Keguose. Praėjus daugiau nei dviem mėnesiams, M.Leščiauskas mero atsakymo negavo. 2020 metų lapkričio 4 dieną dėl K.Gusarovo aplaidumo M.Leščiauskas kreipėsi į Savivaldybės tarybos Etikos komisiją. Ir tik tuomet už dienos gavo Savivaldybės administracijos atsakymą.
Kadangi dėl K.Gusarovo M.Leščiauskas kreipėsi į Etikos komisiją, pradėta aiškintis, kodėl Tarybos narys negavo atsakymo. Sprendžiant iš K.Gusarovo paaiškinimo Etikos komisijai, tik šiai gavus Tarybos nario skundą, meras paprašė Savivaldybės administracijos išsiaiškinti, kodėl nebuvo atsakyta į paklausimą dėl apšvietimo Keguose. Buvo nustatyta, kad M.Leščiausko paklausimas buvo nukreiptas Savivaldybės administracijai, atsakyti turėjo A.Žvirzdinas, tačiau, kaip teigia pasiaiškinime, dėl didelio užimtumo pamiršo. Vis dėlto užuomaršai valdininkui buvo pareikšta drausminė nuobauda.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 32 (10344)