Gerb. skaitytojai,

jau buvo minėta, kad Telšių rajono savivaldybės tarybos Etikos komisija (pirmininkas — Tomas Lekavičius), beatodairiškai pripažinusi merą Kęstutį Gusarovą keturis kartus pažeidus Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekso nuostatas, gavo atkirtį iš Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK), kuri ne tik panaikino „mūsiškės“ komisijos sprendimus, bet ir nustatė daugybę procedūrinių pažeidimų šios komisijos darbe.
Lygiai tas pats atsitiko su kaltinimais, mestais mero pavaduotojui Mantui Servai. 2021 m. rugpjūčio 10 d. Telšių rajono savivaldybės Etikos komisija pripažino Mantą Servą pažeidus Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekso nuostatas. Šį sprendimą Mantas Serva apskundė aukštesnei institucijai — VTEK. Spalio 25 d. mero pavaduotojas gavo iš VTEK sprendimą, kuriuo Tomo Lekavičiaus vadovaujamos komisijos sprendimas dėl neaiškios argumentacijos, nepakankamų motyvų ir dėl procedūrinių komisijos darbo pažeidimų panaikintas. Tokie pasikartojantys „kuriozai“ ne tik parodo komisijos pirmininko Tomo Lekavičiaus negebėjimą vadovauti minimos komisijos darbui, bet ir toli gražu nedidina visuomenės pasitikėjimo Savivaldybės institucijomis.

Telšių rajono savivaldybės informacija

1 Komentaras

  1. Bla bla bla. Pezekit ką norit, tą jūs mokate. Visi matome kad statybos, kelių remonto konkursus laimi savi, nors ir nemokantys dirbti. Į tarnybą taip pat priimami giminės arba bendrapartieciai, irgi nežiūrint ar moka dirbti.

Komentarai nepriimami.